mariuszk7 Napisano 18 Czerwiec 2017 Autor Napisano 18 Czerwiec 2017 Witam ,czy któryś z kolegów spotkał się kiedyś z takim dekielkiem?Mam tylko takie zdjęcie
mietek Napisano 18 Czerwiec 2017 Napisano 18 Czerwiec 2017 Sw Jerzy, ktory jest patronem kierowcow.Zamkniecie wlewu paliwa, czy innego w pojezdzie?
Catadero Napisano 18 Czerwiec 2017 Napisano 18 Czerwiec 2017 Św. Jerzy, który oczywiście kierował koniem, mógłby być także patronem kierowców, gdyby nie to że tam już rozparł się św. Krzysztof.C.
Kriiix Napisano 18 Czerwiec 2017 Napisano 18 Czerwiec 2017 Jest to dekiel/ zaslepka kierownicy autobusu lub innego pojazdu.Z drugiej strony powinna być szpilka z gwintem
mietek Napisano 18 Czerwiec 2017 Napisano 18 Czerwiec 2017 Fakt Sw Krzysztof, choc Jerzego to tez i maja wedrowcy.Moze wczesniej byl Sw Jerzy jako patron kierowcow, lub w innych krajach?Bowiem, na moje oko to deklu mam krzyz Sw Jerzego, na fladze i tarczy.
butchcassiddy Napisano 19 Czerwiec 2017 Napisano 19 Czerwiec 2017 No właśnie, druga strona jest istotna. Może to być też zakrętka wlewu paliwa do baku jakiegoś motoroweru.
Pytanie
mariuszk7
Witam ,czy któryś z kolegów spotkał się kiedyś z takim dekielkiem?
Mam tylko takie zdjęcie
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.