Witam, znalazłem coś takiego. Nie twierdzę od razu, że to złoto, ale wypadło w takim stanie jak na zdjęciu, więc jeśli to coś innego, to musiało krótko leżeć w ziemi, gdyż nie sczerniało. Posiada za to lekkie pociemniałe zadrapania. Gdy próbowałem lekko zarysować powierzchnię, przedmiot pod spodem dalej jest złotawy, więc to raczej nie farba. Jest ciężki jak ołów, waga 7 g, rozm. 15mmx13mm. Brak oznaczeń, kształtem przypomina jakiegoś rzymka. Nic innego niż złoto nie przychodzi mi do głowy, bo np. czy tombak pod ziemią nie ciemnieje? Proszę o pomoc w id
Pytanie
Joorkan
Witam,
znalazłem coś takiego. Nie twierdzę od razu, że to złoto, ale wypadło w takim stanie jak na zdjęciu, więc jeśli to coś innego, to musiało krótko leżeć w ziemi, gdyż nie sczerniało. Posiada za to lekkie pociemniałe zadrapania. Gdy próbowałem lekko zarysować powierzchnię, przedmiot pod spodem dalej jest złotawy, więc to raczej nie farba. Jest ciężki jak ołów, waga 7 g, rozm. 15mmx13mm. Brak oznaczeń, kształtem przypomina jakiegoś rzymka.
Nic innego niż złoto nie przychodzi mi do głowy, bo np. czy tombak pod ziemią nie ciemnieje?
Proszę o pomoc w id
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.