Witam. Prosiłbym bardzo o pomoc w identyfikacji. Dostałem takowy przedmiot i nie bardzo mogę znaleźć informację co do niego.
Czy może to być bagnet szwajcarski – model 1817 ? Długość -63 cm. Wydaje mi się iż brakuje sprężyny (ale może w tych modelach jej nie było? ) Mam wrażenie, że był kiedyś rozkuwany. Między jelcem a ostrzem są luzy, które widać na zdjęciach.
Jeśli ktoś byłby chętny pomóc, bardzo chętnie wyślę zdjęcia lepszej rozdzielczości. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
Pytanie
skyrymyry
Witam.
Prosiłbym bardzo o pomoc w identyfikacji. Dostałem takowy przedmiot i nie bardzo mogę znaleźć informację co do niego.
Czy może to być bagnet szwajcarski – model 1817 ? Długość -63 cm. Wydaje mi się iż brakuje sprężyny (ale może w tych modelach jej nie było? ) Mam wrażenie, że był kiedyś rozkuwany. Między jelcem a ostrzem są luzy, które widać na zdjęciach.
Jeśli ktoś byłby chętny pomóc, bardzo chętnie wyślę zdjęcia lepszej rozdzielczości. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.