yanko222 Napisano 20 Kwiecień 2017 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2017 http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/witoroz-przy-kosciele-wykopano-skarb-skarb-w-witorozu/h9rjtg9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Tereny przy wiejskich kościołach, szczególnie gdy był w okolicy pałac to częste miejsca zakopania wartościowych przedmiotów. W okolicach Koszalina przy murze - od strony kościoła jest zakopana zabytkowa broń z nieistniejącego już pałacu. Teren kościoła to były cmentarz więc nikt tam nie będzie szukał a tym bardziej kopał. Takich perełek jest zapewne więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 20 Kwiecień 2017 Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Przypadkowy poszukiwacz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 21 Kwiecień 2017 Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Szkoda ,że nie dodali dlaczego unici ( a właściwie wtedy już prawosławni ) zakopali ów dzwon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 22 Kwiecień 2017 Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Mozna ciekawa akcje na wiosce zorganizowac?na podlasiu mili ludzie zyja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 14 Maj 2017 Share Napisano 14 Maj 2017 Dzwony ukryto przed Prusakami w 1915 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelo107 Napisano 15 Maj 2017 Share Napisano 15 Maj 2017 akcja była ciekawa dzwonków nie trafiliśmy,a szkoda ale inne ciekawe rzeczy wyszły.niedługo będzie powtórka szukania.a na wiosce" super ludzie .byłem,widziałem,kopałem.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.