pigwin Napisano 11 Kwiecień 2017 Autor Napisano 11 Kwiecień 2017 Wczoraj w piwnicy starej kamienicy znalazłam mała szkatułkę niestety nie wiem co to takiego dokładnie tyle co udało mi się ustalić to że jest to szkatułka rosyjska z XIX w i chyba srebna . Bardzo proszę o pomoc ! :) Przepraszam za poprzednia wersje wątku :)
torba5 Napisano 11 Kwiecień 2017 Napisano 11 Kwiecień 2017 jeszcze wymiary by się przydałyale wygląda na skrzyneczkę na korespondencję
pigwin Napisano 11 Kwiecień 2017 Autor Napisano 11 Kwiecień 2017 Wymiary to 8 na 5 cm, wydaje mi się że bardziej na znaczki.
Jarko1966a Napisano 11 Kwiecień 2017 Napisano 11 Kwiecień 2017 Patrząc na sygnaturę, to szkatułka jest srebrna.
torba5 Napisano 11 Kwiecień 2017 Napisano 11 Kwiecień 2017 no po podaniu wymiaru korespondencja odpada :)
viator01 Napisano 11 Kwiecień 2017 Napisano 11 Kwiecień 2017 Jeśli jest mała, to możliwe, że w połączeniu z pojemnikami, pełniła funkcję kałamarza. Wymiary mogłyby pomóc :)AA to Anatoli Apollonovich Artsybashev Анатолий Аполлонович Арцыбашев, Moskwa, datę cechowania masz pod spodem http://www.925-1000.com/Frussia_city_01.htmlhttp://www.silvercollection.it/041russiansilverhallmark.htmlNiestety nie znalazłem wykonawcy
pigwin Napisano 11 Kwiecień 2017 Autor Napisano 11 Kwiecień 2017 Czyli jak rozumiem bicie J.A powinno oznaczać wykonawcę?Jutro podam dokładne wymiary wnętrza. Bardzo dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.
Erih Napisano 11 Kwiecień 2017 Napisano 11 Kwiecień 2017 Po wymiarach patrząc to na bileciki wizytowe. Jak na zestaw pisarski to małe, brakuje miejsca na obsadkę.
Pytanie
pigwin
Wczoraj w piwnicy starej kamienicy znalazłam mała szkatułkę niestety nie wiem co to takiego dokładnie tyle co udało mi się ustalić to że jest to szkatułka rosyjska z XIX w i chyba srebna . Bardzo proszę o pomoc ! :)
Przepraszam za poprzednia wersje wątku :)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.