kwazik Napisano 9 Marzec 2017 Autor Napisano 9 Marzec 2017 Witam!!!Chcę odnowić kilkudziesięcioletnie oficerki - jak - wiem z forum odkrywcy - moczenie i lanolina w skrócie :DNiestety nie znalazłem nigdzie informacji odnośnie czym odgrzybić i odkazić oficerki. Stara skóra nie lubi moczenia, łatwo pleśnieje, więc co dodać do pierwszego moczenia aby butów nie zniszczyć ?Pozdrawiamkwazik
viator01 Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 http://odkrywca.pl/skorzany-pas-jak-go-zakonserwowac-,127884.html Tu poczytaj. Może się przyda.
carabus Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Kup formalinę - jest na receptę więc musisz iść do lekarza żeby Ci przepisał bo masz grzybicę stóp :)i potrzebujesz do odkażenia butów.Formaliną nasączasz gazę, watę, gąbkę itp. Buty ładujesz do wora na śmieci. Do środka zawieszone gazę, watę, gąbkę. Jak masz duży worek to na talerzyku nasączoną watę obok. Zawijasz szczelnie zostawiasz w ciepłym miejscu na 2-3 dni. Capi okrutnie ale wybija wszystko ...
viator01 Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Niby dobrze, ale jak znaleźć tak ślepego lekarza, który zobaczy nieistniejącą grzybicę? :)
Czlowieksniegu Napisano 10 Marzec 2017 Napisano 10 Marzec 2017 Włączyć googla...Formalina jest w ilościach przemysłowych w gospodarstwach rolnych stosowana- zwłaszcza teraz, gdy wszelkiej maści od- jest popularne.Ty strasznie leniwy grzyb się zrobiłeś...
kwazik Napisano 10 Marzec 2017 Autor Napisano 10 Marzec 2017 @viator01 - ten wątek znam - Miedzian 70b google nie znajduje.Stawiam, że była to jakaś mieszanina siarczanu magnezu.@carabus - jak nie apteka to są sklepy z odczynnikami chemicznymi, spokojnie gdzieś dostanę.Dzięki za pomoc :)Pozdrawiamkwazik
viator01 Napisano 11 Marzec 2017 Napisano 11 Marzec 2017 Czlowieksniegu (15873 / 847) 2017-03-10 21:02:02Moje google nie mówi właśnie jak takiego lekarza odszukać, żeby zgodnie z radą kolegi postąpić :) kwazik (2 / 1) 2017-03-10 22:29:58Nie o magnez się rozchodziło, a o tlenek miedzi. Występuje pod różnymi nazwami handlowymi:Agrizan; Agrizan-15; Cuproxol; Dacobre DG; Faligruen; FYCOL 8; Fytolan; Kauritil; Kupricol; Kuprikol; Miedzian; Miedzian 5; Miedzian 50; Oleocuprit; Oxicob; Oxivor; Oxycur; Parrycop; Tamraghol; Vitigran; Vitigran blue; Basic copper chloride; Basic cupric chloride; Blitox; Blitox 50; Chemocin; Colloidox; Copper chloride (CuCl2), mixt. with copper oxide (CuO), hydrate; Copper chloride, mixed with copper oxide, hydrate; Copper chloride oxide; Copper chloride oxide, hydrate; Cupricol; Cupric oxide chloride; Copper(II) Oxychloride; Copper Oxychloride; Coppesan; Coprantol; Coprex; Coprosan blue; Cupral 45; Cupramar; Cupravit; Cupravit forte; Cupritox; Cuprox;To są środki grzybobójcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.