Wartenburg Napisano 26 Luty 2017 Autor Napisano 26 Luty 2017 WitamBędąc u znajomego zauważyłem nietypowy kinkiet. Orzeł wygląda jak z Księstwa Warszawskiego. Kinkiet jest ciężki, kinkiet został przerobiony ponieważ ma oświetlenie. Może ktoś coś więcej wie na temat tego kinkietu.
Korabkow Napisano 28 Luty 2017 Napisano 28 Luty 2017 Za czasów minionych była sieć sklepów pod nazwą Cepelia i tam w latach 70- tych sprzedawano m.in.takie kinkiety określane jako Księstwo Warszawskie.
Wartenburg Napisano 26 Luty 2017 Autor Napisano 26 Luty 2017 WitamBędąc u znajomego zauważyłem nietypowy kinkiet. Orzeł wygląda jak z Księstwa Warszawskiego. Kinkiet jest ciężki, kinkiet został przerobiony ponieważ ma oświetlenie. Może ktoś coś więcej wie na temat tego kinkietu.
Hebda Napisano 26 Luty 2017 Napisano 26 Luty 2017 Nie został przerobiony.Lata 70 w góreXX wieku oczywiście:)
Erih Napisano 26 Luty 2017 Napisano 26 Luty 2017 Orzełek też? Zdjęcie mocno nieostre, ale wydaje mi się inaczej wykonany.
Hebda Napisano 26 Luty 2017 Napisano 26 Luty 2017 Może z innego świecznika albo żyrandolaSporo takich pchaliśmy na Kole,różnią się wykonaniem ale styl podobny:)
Erih Napisano 1 Marzec 2017 Napisano 1 Marzec 2017 Niestety. Choć orzełek na pierwszym zdjęciu zalatywał właściwą epoką , miałem w rękach zarówno oryginały, cepelię, jak i ich miksy.
Pytanie
Wartenburg
Witam
Będąc u znajomego zauważyłem nietypowy kinkiet. Orzeł wygląda jak z Księstwa Warszawskiego. Kinkiet jest ciężki, kinkiet został przerobiony ponieważ ma oświetlenie. Może ktoś coś więcej wie na temat tego kinkietu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.