adrian950 Napisano 4 Luty 2018 Share Napisano 4 Luty 2018 Pamietam jak w 2012 zaczalem obserwowac twoje klamerki. Jestem naprawde pelen podziwu. Masz jakis cel konkretny ? Np. Miec kazda klamerke zwiazana z historia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 5 Luty 2018 Autor Share Napisano 5 Luty 2018 witam miło mi , cele ? raczej nie , to życie i przypadek kieruje moją kolekcją co się trafi to jest , trochę kiedyś się rozbujałem uderzyłem w I i II wś dzisiaj postąpił bym inaczej :) nigdy nie udam mi się zebrać 100% kolekcji jest to nie możliwe jeżeli dojdę do 30-40 % to będzie sukces :) - no ale coś trzeba robić - lubię karmić trolle :) a tych nie brakuje :) pozdro huk100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Luty 2018 Autor Share Napisano 18 Luty 2018 Carski Kadet Marynarki Wojennej prezent od fana strony -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Luty 2018 Autor Share Napisano 18 Luty 2018 pozdro huk 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2018 foto militaria-berlin.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjoozzeekk Napisano 10 Grudzień 2018 Share Napisano 10 Grudzień 2018 Pozdrawiam wszystkich chyba moja klamerka nie przeszła z powodu dużego formatu. Pozwolę sobie jeszcze raz zaprezentować swoje znalezisko. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Luty 2019 Autor Share Napisano 11 Luty 2019 ktoś kiedyś szukał fotki żołnierza KuK z nakładańcem - foto ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szusz Napisano 17 Luty 2019 Share Napisano 17 Luty 2019 W dniu 11.02.2019 o 10:26, huk 100 napisał: ktoś kiedyś szukał fotki żołnierza KuK z nakładańcem - foto ebay Witam. Czy mogę się jakoś z Panem skontaktować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek7777 Napisano 17 Luty 2019 Share Napisano 17 Luty 2019 Witam , wpadła taka oto klamra czy ktoś może wie co to dokładnie za organizacja . Podkład wymiarami oraz konstrukcją typowy do niemieckiej klamry z nakładką pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Luty 2019 Autor Share Napisano 27 Luty 2019 proszę o rewers ,i gdzie wyskoczyła ? generalnie pelikan na klamrach to organizacje dobroczynne -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Luty 2019 Autor Share Napisano 27 Luty 2019 W dniu 17.02.2019 o 17:56, Szusz napisał: Witam. Czy mogę się jakoś z Panem skontaktować? Szusz najszybciej na Fb wpisz - klamry buckles -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 27 Luty 2019 Share Napisano 27 Luty 2019 Klamerka z ptakiem to Nerother Bund-Wandervogel https://de.wikipedia.org/wiki/Nerother_Wandervogel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Marzec 2019 Share Napisano 1 Marzec 2019 Kolekcją nazwać się tego nie da, raczej stanem posiadania na potrzeby rekonstrukcji historycznych, niemniej pokazuję, bo chyba jeszcze nie było takich klamer. Wszystkie widoczne na poniższym zdjęciu to klamry amerykańskiego lotnictwa wojskowego z międzywojnia i II wojny. Nie są to klamry produkowane przez aparat państwa. Są to klamry nieoficjalne, ale tolerowane przez US Army we wspomnianym okresie (tak jak nieoficjalne szewrony lotnictwa wojskowego z „uskrzydlonym śmigiełkiem). Lotnicy te klamry bardzo lubili. Były one wytwarzane przez prywatnych producentów i wstawiane do wojskowych sklepów PX, gdzie każdy lotnik mógł za pól darmo kupować różne dobra dofinansowywane przez państwo. Od góry: 1. Klamra US Army Air Corps z okresu międzywojennego. 2. Klamra US Army Air Forces z II wojny światowej (wersja złota). 3. Klamra US Army Air Forces z II wojny światowej (wersja srebrna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Maj 2019 Autor Share Napisano 9 Maj 2019 Stalowa SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Maj 2019 Autor Share Napisano 9 Maj 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Listopad 2019 Autor Share Napisano 17 Listopad 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Listopad 2019 Autor Share Napisano 17 Listopad 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indyczek8 Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 Odgrzewam temat bo już chyba umarł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.