formoza58 Napisano 22 Maj 2021 Autor Share Napisano 22 Maj 2021 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Maj 2021 Autor Share Napisano 23 Maj 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Maj 2021 Autor Share Napisano 23 Maj 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 23 Maj 2021 Share Napisano 23 Maj 2021 Godzinę temu, formoza58 napisał: . "Kujawiak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Maj 2021 Autor Share Napisano 23 Maj 2021 " Ślązak" na doku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 4 Czerwiec 2021 Share Napisano 4 Czerwiec 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2021 Ojojoj Ale je nieźle dozbroili, istne " jeże"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 5 Czerwiec 2021 Share Napisano 5 Czerwiec 2021 Nieźle i jak widać po osłonie pomostu ''Żurawia'' niestety skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2021 W porównaniu do naszych brezentowych osłon, to nie ma co się dziwić :-( Seria PRIMA, Ptaszniku, powiem szczerze, że pierwszy raz widzę te kadry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 5 Czerwiec 2021 Share Napisano 5 Czerwiec 2021 (edytowane) Pytanie, gdzie nakręcono film ? Kadry z filmu, który był kiedyś dostępny przez forum które zniknęło. O ''ptaszkach'' jedynie z pięć sekund. Były też inne sceny portowe z krążownikami Birmingham, Dido, Nurnberg i Prinz Eugen, czyli Kopenhaga 8 maja 1945. Można znaleźć różne filmiki z Kopenhagą i ścinkami tamtego filmu, ale bez fragmentu z trzema ''ptaszkami''. Czy koniec wojny zastał je właśnie tam ? I gdzie była wtedy ''Czajka''? Edytowane 5 Czerwiec 2021 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2021 Zmobilizowałeś mnie do przejrzenia Pathe-a z 1945 roku. Jakoś siedziałem zwykle w okresie międzywojnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 5 Czerwiec 2021 Share Napisano 5 Czerwiec 2021 Tylko spokojnie, to jednak Torpedofangebooty. Radości na pokładach nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 8 Czerwiec 2021 Share Napisano 8 Czerwiec 2021 Wicher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2021 " Iskra". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 12 Czerwiec 2021 Share Napisano 12 Czerwiec 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 13 Czerwiec 2021 Share Napisano 13 Czerwiec 2021 (edytowane) Czy ktoś zwrócił uwagę na jednostkę z rozwidlonym masztem, na lewo od dźwigu ? Edytowane 13 Czerwiec 2021 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2021 Z Allegro. Na Kanale Kilońskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2021 Jw. Prawdopodobnie " Burza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 22 Czerwiec 2021 Share Napisano 22 Czerwiec 2021 W dniu 13.06.2021 o 02:52, ptasznik napisał: Czy ktoś zwrócił uwagę na jednostkę z rozwidlonym masztem, na lewo od dźwigu ? Nikt nie zwrócił. Ze wspomnień komandora Kosianowskiego: ''Do basenu portowego wchodziły co pewien czas jeden z trałowców, lub kanonierka. Przychodziły tylko w celu załadowania węgla, pobrania słodkiej wody do kotłów, lub dla uskutecznienia mniejszego remontu. Tam bowiem umieszczono na zboczu basenu wielką krypę morską, mieszczącą w sobie pływające warsztaty''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2021 Teraz, ptasznik napisał: Nikt nie zwrócił. Ja zwróciłem, ale nie miałem " patentu" odnośnie przeznaczenia tej jednostki, a zgadywać nie chciałem. ---------------------------------------- Pytałeś mnie kiedyś, gdzie znalazłem to "cudeńko"... Wczoraj przypadkiem wpadłem na nie w dodatku Ilustrowanego Kuriera Codziennego z 17 lipca 1933 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 22 Czerwiec 2021 Share Napisano 22 Czerwiec 2021 3 minuty temu, formoza58 napisał: z 17 lipca 1933 roku. Jeśli zdjęcie było zrobione w tym czasie, to by znaczyło, że ostrogę wzdłuż ''Bałtyka'' zaczynano budować dopiero wtedy. 6 minut temu, formoza58 napisał: nie miałem " patentu" odnośnie przeznaczenia tej jednostki Kiedyś myślałem, że przywieźli barką dźwig na wymianę na nabrzeżu, a to być może własny dźwig tej barki, warsztat pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2021 Teraz, ptasznik napisał: Jeśli zdjęcie było zrobione w tym czasie Albo kałuże na nabrzeżu , to może być w lipcu. Albo łachy śniegu, to raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 22 Czerwiec 2021 Share Napisano 22 Czerwiec 2021 (edytowane) ''Molo w Gdyni o zachodzie słońca'' Słońce jest raczej nisko, a kierunek raczej południowy niż zachodni. Okres śnieżny bardziej.1932/33, a może i wcześniej, ale nie wcześniej niż 1928/29. Edytowane 22 Czerwiec 2021 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 6 Lipiec 2021 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2021 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi