maksiu Napisano 8 Listopad 2016 Autor Share Napisano 8 Listopad 2016 http://www.tvn24.pl/wpadl-na-polu-w-domu-mial-skarb-monety-krzyzyki-fibule,690233,s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 O tym samym donosi RMF (z nieco większą liczbą szczegółów)http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-archeolog-amator-zatrzymany-przez-lata-zgromadzil-kilkaset-z,nId,2303175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witas03 Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 Przestępca z moich okolic . . . :)A tak poza tym PAŃSTWO powinno takim ludziom podziękować . Człowiek spędza wolny czas na łażeniu po lasach i polach , wzbogaca zbiory muzealne a oni go oczerniają . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 No i Państwo podziękowało. Zbiory gdzieś trafią(ciekawe gdzie?) a kolo 3 lata w podzięce dostanie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azja72 Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 Dzisiaj panowie z policji byli u nas na przeszukaniu w domu. Zabrali wykrywacz , Zabezpieczyli metalowe przedmioty ,które wyglądają na wykopkowe,( dwie stare łyżeczki miedziane,może kiedyś srebrzone,jakąś końską klamerkę,jakiś haczyk, toczony przedmiot typu końcówka od karnisza ,ale spatynowana, kawałek łyżeczki aluminiowej było trochę problemów z moja biżuterią ze srebra i brązu ,bo taką tworzę i w dodatku wygląda na starą... były problemy z przedmiotami ycerskimi" rekonstrukcyjnymi bo nasz dorosły syn jest w bractwie rycerskim. Zabrali naszych wszystkich kandydatów na mietki w tym jeden bardzo poważny z figurami W... i nie wiem czy to odzyskamy. Różne inne kamienie magnetyczne też zabrali . Także sytuacja niezbyt przyjemna. Bo choć policjanci bardzo mili to i tak przesłuchiwanie w charakterze świadka przez prawie 7 godzin nie jest fajne...reszta w wątku na fejsie.podaję link. Także prowadzona akcja policyjna Poszukiwacz" jest prawdą. http://www.facebook.com/robert.witwyrostkiewicz/posts/1246173752095797?comment_id=1252922294754276&reply_comment_id=1252936968086142¬if_t=feed_comment_reply¬if_id=1478625476258026Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:33 08-11-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azja72 Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 Koryguję link bo coś przydługi wyszedł...http://www.facebook.com/robert.witwyrostkiewicz/posts/1246173752095797Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:34 08-11-2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART30 Napisano 8 Listopad 2016 Share Napisano 8 Listopad 2016 Hmmm...a gdzie militarka, gdzie choćby łuski?Żadnej nie znalazł? Nawet jednej z pepeszy nie trafił?Ani kuli z muszkietu, nic a nic...?Szkoda chłopa bo tu samą drobnicę widać, żadnych urwiłapek, żadnych destruktów nie znaleźli.Może tutaj zagląda i będzie mógł sie kiedyś wypowiedzieś jak się sprawy potoczyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sęp Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Mam nadzieję, ci którzy stoją a tym przeszukaniem, odpowiedzą za to jak za przestępstwo i nękanie uczciwych obywatli. Wierzę że tak się stanie, to kwestia czasu i charakteru ludzi ze środowiska detektorystów. W Polsce jest ok. 200 tys. osób z detektorami. Jeszcze parę takich nagonek, a środowisko wreszcie dojdzie do tego co jest np. w Anglii. Ale już teraz warto tworzyć listę imienną osób które są oprawcami lub chcociażby podżegają do nagonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Masz bujną wyobraźnię chyba i wierzysz w cuda. Zmieni się, ale na gorsze.W Polsce jest ok. 200 tys. osób z detektorami" - skąd te dane? Liczysz z iedzielnymi" i gimbazą?Jeszcze parę takich nagonek, a środowisko wreszcie dojdzie do tego co jest np. w Anglii" - kto miałby to środowisko skonsolidować i poprowadzić do zwycięstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Proponuję Jacka...Będzie formalnie bez zmian, ale dużo weselej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Ta. Już taki jeden z Gdańska kiedyś ludzi poprowadził i dopiero teraz wychodzi, kto mu na to pozwolił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Jestem za :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Możecie się łodemnie łodstosunkować? Macie praw(n)iczka z Wawki niech Was prowadzi ku świetlanej przyszłości. Ja sie muszę skupić nad poniedziałkiem na Kocjana. :PPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 I mam to łyknąć jak wybory w usa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Zawsze możesz na Kocjana w pon na 10-tą podjechać. Praw(n)iczka spotkasz , a i moją skromną osobę również.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Ach szkoda, że zarobiony jestem. Autograf bym se wziął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 11 Listopad 2016 Share Napisano 11 Listopad 2016 a wspaniały poseł poznański ze swoimi świetlnymi hasłamipolskie publiczne denary go zamgliły czy co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.