Skocz do zawartości
  • 0

Fragment ramy z okolicy Studzianek

paul

Pytanie

Napisano

Witam.
Taki kawałek złomu zalega w ziemi w pobliżu Studzianek.
Wydaje mi się że to jakaś rama. Pewnie posowiecka. Ale niedaleko wyszły ( co prawda dawno ) 3 magazynki od ronka" i łuska od Ura.
Może to jakaś biedka czy inna taczanka - nie znam się, więc wolę zapytać.
Pozdrawiam.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W tamtej okolicy przewalili się wszyscy ,09.1939, 08.1944 , jednostki sowieckie zimujące w ziemiankach do ofensywy 01.45. po tych ostatnich pozostało najwięcej .Przeznaczenia przedmiotu się raczej nie odgadnie
Napisano
Może za jakiś czas ... Co prawda byłem tam dzisiaj. ale w przedziale wiekowym 50+ należy do takich dołków podchodzić z respektem. Na pocieszenie wygrzebałem sobie klamerkę po jakimś fallschirmcośtam.
Napisano

Witam.
Taki kawałek złomu zalega w ziemi w pobliżu Studzianek.
Wydaje mi się że to jakaś rama. Pewnie posowiecka. Ale niedaleko wyszły ( co prawda dawno ) 3 magazynki od ronka" i łuska od Ura.
Może to jakaś biedka czy inna taczanka - nie znam się, więc wolę zapytać.
Pozdrawiam.

Napisano
LOL śmiejcie sie ale mnie to w pierwszej sekundzie sie skojarzyło z zaworem bez klucza, pokrętła...często w miastach są takie studzienki na chodnikach itp...
Napisano

Tu kolega ma racje, na pierwszy rzut oka wyglada jak podwozie od bryczki/wozu żelaznego. Oczywiscie bez drewna które sie zapewne rozsypało. Dodaje foto zapożyczone z Olx-a.

Napisano
Gdyby to było coś wrześniowego, to może bym próbował.
Ale - głęboko siedzi, a ja już prawie zszedłem przy tym co widać ( a jeszcze musiałem zasypać) , więc raczej zostawię.
Może ktoś inny trafi, i się pobawi w kopanie 2- metrowych dołków :).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie