armando86 Napisano 30 Wrzesień 2016 Autor Napisano 30 Wrzesień 2016 Witam. Jak w temacie takie o to blaszki mi ostatnio wpadają i to w różnych odległych miejscach co to tak naprawdę jest i od czego? obstawiam ze może coś z okresu 2 wojny? ale to tylko moje przypuszczenia. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
armando86 Napisano 30 Wrzesień 2016 Autor Napisano 30 Wrzesień 2016 dzięki za poważną" odpowiedź oczywiście to jest ironia
armando86 Napisano 30 Wrzesień 2016 Autor Napisano 30 Wrzesień 2016 sorry za moje niedowierzanie ale znalazłem tego już dużo i to w miejscowościach oddalonych od siebie o 120 km, te blaszki są bardzo cienkie i kruche dodam
Romo Napisano 30 Wrzesień 2016 Napisano 30 Wrzesień 2016 spoko, spoko, DUŻO się tego znajduje - tani instrument, większość coś tam na tym ugra, bardzo popularny kiedyś na wsiach - wiem bo mój dziadzio miał chyba cztery sztuki :-)
Pytanie
armando86
Witam. Jak w temacie takie o to blaszki mi ostatnio wpadają i to w różnych odległych miejscach co to tak naprawdę jest i od czego? obstawiam ze może coś z okresu 2 wojny? ale to tylko moje przypuszczenia. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.