artur_ace250 Napisano 16 Wrzesień 2016 Autor Napisano 16 Wrzesień 2016 Witam poszukiwaczy! Kilka miesięcy temu trafiło mi się coś takiego (na zdj), czy sygnatura SS wskazuje na, że to niemiecka spinka waffen SS? Więcej zdj będę miał za tydzień(została w domu rodzinnym).
artur_ace250 Napisano 16 Wrzesień 2016 Autor Napisano 16 Wrzesień 2016 Spinka ma punce symbolizujące srebro, w dwóch częściach ponieważ miała bliskie spotkanie z saperką...
jarzabek Napisano 16 Wrzesień 2016 Napisano 16 Wrzesień 2016 czy sygnatura SS" a wiesz co to runy?rownie dobrze Szare Szeregi. szukanie na siłę (lub nadzieje) ze to właśnie to SS.
artur_ace250 Napisano 16 Wrzesień 2016 Autor Napisano 16 Wrzesień 2016 Gdybym miał pewność, że to runa SS to z pewnością bym nie popełnił takiego błędu. Traktuje to jako sygnatura bo nie przepisałem jej do niczego. Za takie komentarze dziękuję z góry!
bjar_1 Napisano 16 Wrzesień 2016 Napisano 16 Wrzesień 2016 Spinka do mocowania pokrowców maskujących na hełmach Waffen-SS.
artur_ace250 Napisano 18 Wrzesień 2016 Autor Napisano 18 Wrzesień 2016 Jak widzę, to nie dział identyfikacja" tylko szydzenie z niewiedzy innych".
Pytanie
artur_ace250
Witam poszukiwaczy! Kilka miesięcy temu trafiło mi się coś takiego (na zdj), czy sygnatura SS wskazuje na, że to niemiecka spinka waffen SS? Więcej zdj będę miał za tydzień(została w domu rodzinnym).
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.