les05 Napisano 19 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2016 Koniec wakacji zapowiada początek wyprzedaży. Ceny wysokie, ale jak kto ma euro w dużych ilościach, to może sobie kupić czołg albo inny samolot.http://www.konflikty.pl/aktualnosci/wiadomosci/normandzka-wyprzedaz-militariow/Normandzkie Muzeum Pancerne (Normandy Tank Museum) w przyszłym miesiącu zorganizuje aukcję, na której będzie wystawiona cała jego kolekcja. Powodem jest zamknięcie tego prywatnego muzeum z powodu zbyt małej liczby odwiedzających. Wyprzedaż obejmuje czołgi, samoloty, motocykle, ciężarówki i wiele innych pojazdów wojskowych, z których wiele zostało odrestaurowanych i jest na chodzie.Aukcja ponad czterdziestu pojazdów zostanie zorganizowana 18 września przez paryski dom aukcyjny Artcurial, a odbędzie się w miejscowości Catz położonej kilkanaście kilometrów od plaży Utah.Muzeum otworzono w 2013 roku na bazie prywatnej kolekcji Patricka Nerranta – ojca obecnego właściciela – który już w latach osiemdziesiątych zaczął skupować wozy bojowe z czasów drugiej wojny światowej. Poza wystawą muzeum oferowało również wycieczki lądowe i powietrzne po najbardziej znanych miejscach związanych z lądowaniem aliantów w Normandii.Wśród najciekawszych eksponatów wystawionych na sprzedaż znajdziemy:sprawny czołg M4 Sherman z 1944 roku (cena 250 000 – 400 000 euro),Jeep Willys MB (cena 15 000 – 25 000 euro),wóz zabezpieczenia technicznego M26 (cena 30 000 – 50 000 euro),motocykl Harley Davidson WLA (15 000 – 25 000 euro).Podane sumy to szacowana wartość tych pojazdów podana przez dom aukcyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdzieciolx Napisano 19 Sierpień 2016 Share Napisano 19 Sierpień 2016 Jeżeli ten czołg jest na tyle sprawny że szczela to sprzedaję dom, samochody, motocykle, nerki, serce wątrobę (o ile jeszcze się nadaję do użytku) i jadę na aukcje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 ten tank ze zdjęcia ma dwie różne trakcje ta po lewej jakaś nietypowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 WLA za 15 - 25kPLN!Mój Ty Boże. W 1991 roku kupiłem takie coś w kilku skrzynkach po jabłkach z ramą, silnikiem i kołami do ręki, za 2200zł i usługę naprawy układu ładowaniu w R75. Potem sprzedałem to za niewiele więcej tylko troszkę poskładanego. Ale ja byłem głupi. :/Trzeba było zostawić go do 2016 i opchnąć za okrągłą sumkę. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 kEURO - sorry, ale ręce mi się zatrzęsły z wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.