Ostoja Napisano 29 Czerwiec 2016 Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Witam Wszystkich, Dzisiaj, po 9 latach, 2 miesiącach i 11 dniach, postanowiłem zakończyć karierę i przejść na wykopkową emeryturę". Powodów takiej decyzji jest wiele ale zaważyły zdecydowanie powody osobiste.Stwierdziłem, że nie potrafię chwytać jednocześnie kilku srok za ogon. Bilans mam przyzwoity - nigdy nie naruszyłem prawa. Bliskie spotkania III stopnia ze służbą umundurowaną zwykle kończyły się miło i z życzliwością. Tylko jeden raz zdarzyło się, że to co robię, nie spodobało się pracownikowi SL. Kulturalnie nakazał zaprzestania poszukiwań. Moje zbiory w części już przeszły pod skrzydła innych kolekcjonerów. Jedyne co się nie zmieni to to, że nadal będę kolekcjonował polskie orzełki do czapek. Chciałbym podziękować wszystkim tym Forumowiczom, którzy pomagali mi w identyfikacji przedmiotów, w zdobywaniu trudno dostępnej literatury oraz przekazywali istotne wskazówki dotyczące poszukiwań (zwłaszcza w okresie kiedy debiutowałem). Słowa uznania również dla Moderatorów, którzy sprowadzali mnie na ziemię, jeśli było trzeba. Forum Odkrywcy to wielka baza wiedzy podparta doświadczeniami setek poszukiwaczy, dlatego będę nadal - jeśli tylko czas pozwoli - tu zaglądał. Niektóre działy są wręcz bezcenne np. IIRP - WP 1918-1939 i tysiące wojennych zdjęć. Szacunek dla tych z Was, którzy je wrzucają. A co dalej u mnie ? Od 2 lipca wybieram się na 4-tygodniowy urlop wypoczynkowy, aby się porządnie zrestartować fizycznie i psychicznie. Cały miesiąc laby. W międzyczasie będę zaczynał stawiać czoło nowym wyzwaniom i tak się zejdzie do września. Od października prócz pracy zawodowej,być może dojdzie szkoła, o ile mnie zechcą przyjąć :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2016 PS Od początku do końca - jeśli chodzi o sprzęt - pozostałem wierny Minelabowi: X-Terra 30, Sovereign GT, X-Terra 505. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Czerwiec 2016 Share Napisano 29 Czerwiec 2016 przez 9 lat, 2 miesiące i 11 dni - zdobyłeś nie tylko doświadczenie, ale również wiedzę.Miło będzie, jak będziesz często zaglądał i wspierał działy ID tym co zdobyłeś.Samej decyzji nie komentuję... sprawy życiowe skutecznie potrafią zmienić nie jedno... sam po sobie od ponad dwóch lat - coś o tym wiem.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 29 Czerwiec 2016 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Tyfus - zgadza się i tak jak pisałem, z forum się nie żegnam. Na pewno będę tu zaglądał jak tylko czas pozwoli i dzielił się wiedzą, którą m.in. tu zdobyłem, choć priorytet będą miały inne dziedziny życia - przynajmniej na jakiś z góry nieokreślony czas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 29 Czerwiec 2016 Share Napisano 29 Czerwiec 2016 Dobra, dobra,żaba też się błota wyrzekała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 10 Lipiec 2016 Share Napisano 10 Lipiec 2016 Ostoja, to dla Ciebie. Przeczytaj mój wątek.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=719043#1585619 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.