kiler p Napisano 21 Czerwiec 2016 Autor Napisano 21 Czerwiec 2016 Ktoś wie co to może być? Wycieram co jakiś czas, ale wraca regularnie. Domyślam się, że to jakiś grzyb, ale czym to usunąć? Spirytusem?
remington Napisano 21 Czerwiec 2016 Napisano 21 Czerwiec 2016 A czym wcześniej konserwowałeś? Może moczyłeś w kwasku cytrynowym?
kiler p Napisano 23 Czerwiec 2016 Autor Napisano 23 Czerwiec 2016 Tylko olejem do skóry Tattini, żadnymi innymi wynalazkami. Nie wiem czym była robiona przed zakupem, ale mam ją już od paru lat.
viras Napisano 24 Czerwiec 2016 Napisano 24 Czerwiec 2016 Wydaje się, że wytrąca się parafina lub coś w tym stylu.
remington Napisano 24 Czerwiec 2016 Napisano 24 Czerwiec 2016 Też może być. Sprawdź czy to się topi i znika po podgrzaniu np. suszarką.
kiler p Napisano 27 Czerwiec 2016 Autor Napisano 27 Czerwiec 2016 Faktycznie znika po podgrzaniu suszarką. Czyli ktoś je kiedyś musiał mocno nawoskować. Da się tego jakoś trwale pozbyć?.
viator01 Napisano 27 Czerwiec 2016 Napisano 27 Czerwiec 2016 Na pewno nie będzie łatwe, jeśli to parafina. Benzyna lakowa sobie radzi z takimi zanieczyszczeniami dość dobrze, ale jak wpłynie na skórę - tego nie wiem w tym przypadku.Można ewentualnie zmniejszyć ilość parafiny poprzez delikatne wcieranie talku lub skrobi ziemniaczanej - nie mąki (najlepiej po wcześniejszym podgrzaniu suszarką i odkurzanie po uprzednim schłodzeniu (3-4 godziny w lodówce) i tak wiele razy. Ale czy warto? Musisz sam ocenić na ile to przeszkadza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.