Por. Wojas Napisano 10 Czerwiec 2016 Autor Napisano 10 Czerwiec 2016 Chodzi mi o rozszyfrowanie sygnatur (producenta itp.), rok jak widać 1901 - reszta jest dla mnie zagadką... Pomóżcie!
Por. Wojas Napisano 14 Czerwiec 2016 Autor Napisano 14 Czerwiec 2016 No jakoś nie widziałem, żebyś idował carskie artyleryjskie. Niemieckie do Mausera to i ja umiem :]Widzę, że ciężki temat nawet dla będących na tym forum speców od amunicji itp.
hipolit-O4 Napisano 14 Czerwiec 2016 Napisano 14 Czerwiec 2016 Cierpliwości.Czasem musisz poczekać aż się sprawa wyjaśni.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=634895
Por. Wojas Napisano 14 Czerwiec 2016 Autor Napisano 14 Czerwiec 2016 Spoko, jestem cierpliwy, ale po co Viatorowi zdjęcie, skoro jest dobry rysunek? Litery mają daleko do cyrylicy? Szkoda, że Rosjanie o tym nie wiedzieli ;) Długość łuski też nie ma nic do rzeczy w tym wypadku.
Por. Wojas Napisano 10 Czerwiec 2016 Autor Napisano 10 Czerwiec 2016 Chodzi mi o rozszyfrowanie sygnatur (producenta itp.), rok jak widać 1901 - reszta jest dla mnie zagadką... Pomóżcie!
viator01 Napisano 13 Czerwiec 2016 Napisano 13 Czerwiec 2016 Daj coś więcej. Najlepiej dobre zdjęcie - bo te hieroglify Twoje do cyrylicy dość daleko mają :). I długość łuski podaj.
Por. Wojas Napisano 13 Czerwiec 2016 Autor Napisano 13 Czerwiec 2016 Nie mędrkuj. Że to rosyjska 76,2 mm do armaty polowej, to wiem. Chodzi mi o sygnatury, a te na rysunku są idealnie odwzorowane. Z cyrylicy jest tam ju" (z lewej) oraz 'W' i 'G' na dole. Napisz coś konstruktywnego zamiast nabijać posty.
Pytanie
Por. Wojas
Chodzi mi o rozszyfrowanie sygnatur (producenta itp.), rok jak widać 1901 - reszta jest dla mnie zagadką... Pomóżcie!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.