Anubismk Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Napisano 1 Kwiecień 2004 Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje.
feeder Napisano 2 Kwiecień 2004 Napisano 2 Kwiecień 2004 ruski sztyk od mosina wz. 1891 z uciętą tuleją?
dorek Napisano 2 Kwiecień 2004 Napisano 2 Kwiecień 2004 na 100% nie jest to mosin 44,natomiast bardzo możliwe, że to mosin 1891 z obciętą tuleją,albo mosin 1891/30 - głownia była identyczna, tylko 91/30 posiadał zatrzask, więc jeżeli to ten model to parząc na głownię od strony tulei powinien być widoczny mały otwór po zatrzasku
Anubismk Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Napisano 7 Kwiecień 2004 Następne fotki acha bagnet został znaleziony w okolicach Olkusza W małopolsce jeśli to cos pomoże.Pozdrawiam
Anubismk Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Napisano 6 Kwiecień 2004 Oto dokładniejsze zdjęcia.Pozdrawiam
Anubismk Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Napisano 1 Kwiecień 2004 Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje.
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 A może to austriacki ersatz na zdobyczne mosiny? szkoda,że brak tulei wtedy by się wyjaśniło J.
Pytanie
Anubismk
Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.