Anubismk Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 ruski sztyk od mosina wz. 1891 z uciętą tuleją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorek Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 na 100% nie jest to mosin 44,natomiast bardzo możliwe, że to mosin 1891 z obciętą tuleją,albo mosin 1891/30 - głownia była identyczna, tylko 91/30 posiadał zatrzask, więc jeżeli to ten model to parząc na głownię od strony tulei powinien być widoczny mały otwór po zatrzasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Podaj może średnicę tulei.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Następne fotki acha bagnet został znaleziony w okolicach Olkusza W małopolsce jeśli to cos pomoże.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Druga fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 7 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Trzecia fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Oto dokładniejsze zdjęcia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Część 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 6 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Część 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 1 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2004 To jest druga fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 chyba Mosin wz.44 Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 A może to austriacki ersatz na zdobyczne mosiny? szkoda,że brak tulei wtedy by się wyjaśniło J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubismk Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Prosze o pomoc z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Anubismk
Witam mam pytanie czy ktos wie co to za bagnet?? Znalazłem go w starej komodzie przy równie stary domu.Nie mam pojęcia co to za bagnet prosze o pomoc z góry dziękuje.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.