karpik Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 Pouczasz ludzi na temat poprawności tytułowania wątków, a ja powiem, że Twojego pytania wogóle nie powinno być, bo wychodzisz na strasznego leniucha, którym za pewne nie jesteś...
Senemedar Napisano 4 Maj 2016 Autor Napisano 4 Maj 2016 A ty co wstałeś lewą nogą o 5:39 ? Nie pouczam nikogo na temat poprawności tytułowania wątków jedynie zwracam uwagę na pt.2 to chyba każdy powinien wiedzieć a tym bardziej moderator :) Zapytałem co to za książka żeby ktoś coś o niej napisał choćby o tej dedykacji. Tytuł Bóg jest miłością" nic mi nie mówi, do kościoła nie chodzę i nie wiem czy to jest modlitewnik czy to o tym jak ma się prowadzić prawdziwy katolik. Jeśli nie masz nic do dodania na temat tej książki to nie zabieraj głosu..
arklas Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 Śpiewnik ewangelicki dla prowincji Saksonia, wydanie kieszonkowe. To początek karty tytułowej.
Senemedar Napisano 4 Maj 2016 Autor Napisano 4 Maj 2016 Dzięki czyli wiadomo już że to śpiewnik a co to za dedykacja i tabela z ostatniej strony
grba Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 Śpiewnik ewangelicki wręczany jako prezent na konfirmację. Gott ist die Liebe jest wyłącznie biblijnym cytatem umieszczanym na okładce przez ofiarodawcę, a było ich sporo np.: Vertrau auf Gott...
grba Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 Poczdamscy konfirmanci z 1931 r., u każdego w ręce...https://de.wikipedia.org/wiki/Konfirmation#/media/File:Bundesarchiv_Bild_183-2003-1014-503,_Potsdam,_Kronprinzessin_Cecilie.jpg
Pytanie
Senemedar
Co to za książka
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.