Raven69 Napisano 23 Marzec 2016 Autor Napisano 23 Marzec 2016 Wpadła mi taka torba podręczna w której był aparat, nie wiem czy jest to torba stricte od aparatu czy mogła być od jakiegoś innego kompletu>
Erih Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Daj zdjęcie wnętrza torby, choć na fotograficzną raczej nie wygląda. Jaki aparat był w środku ? Czy torba jest sztywna ?
Edmundo Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Panowie w temacie fotografii siedzę" od ponad 25 lat ale na torbę fotograficzną to nie wygląda. Tak jak napisał Erih jeśli możesz daj zdjęcia wnętrza. A tak z ciekawości to jaki był w niej aparat ?
Raven69 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Napisano 24 Marzec 2016 Był w niej Kodak z lat 80tych który gabarytowo dobrze się miescił, chociaż torba wygląda na bardzo wiekową.
Raven69 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Napisano 24 Marzec 2016 Dodam później zdjęcie wnętrza. Tak sobie myśle czy ta torebka ewentualnie mogła być 'szkolna' na przybory?Znalazlem jeszcze jedną tylko drewnianą.
Edmundo Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Może to śmieszne ale ta torba kojarzy mi się z damską hipisowską" z lat 60-70 tych.
Edmundo Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Raven69 z racji tego że lubuję się w aparatach obecnie zwanych tradycyjnymi czy możesz podać dokładniej jakiż to Kodak albowiem Kodak Kodakoju" nierówny.
Raven69 Napisano 25 Marzec 2016 Autor Napisano 25 Marzec 2016 Zrobiłem zdjęcia wnętrza i zbliżenie na zapięcia
Raven69 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Napisano 24 Marzec 2016 Taki oto. Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 13:33 24-03-2016
Erih Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Również nie sądzę żeby to była torba foto. Z tej przyczyny że aparat noszony solo tak do lat osiemdziesiątych posiadał w komplecie własny futerał, tzw futerał pogotowia ( nie wymagający wyciągania aparatu do zrobienia zdjęcia, a jedynie odpięcia klapki. Toreb używano gdy przenoszono nie sam aparat, a więcej szpeja (obiektywy, filtry, takie tam dodatki). Wymiarowo pewnie by pasował na wczesną Leicę czy mieszek 6x9, ale po co ? Każdy z tych aparatów był z własnym futerałem sprzedawany.Niemniej z ciekawości ponawiam prośbę o zdjęcia wnętrza oraz zbliżenie na zamknięcia.PS Edmundo, witaj w klubie.
Edmundo Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Panowie ten model czyli Kodak 235 to wczesne lata dziewięćdziesiąte. A co do torby to zgadzam się z w 100% z Kolegą Erih i nadal twierdzę iż jest to damska torebka.
Erih Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Co do aparatu oczywiście tak, zaś co do torby, która, przypomnę, jest tematem wątku, to niekoniecznie jest to damska torebka.Bardzo podobne futerały były używane do przenoszenia amunicji myśliwskiej - w środku były wszyte taśmy czy rzemienie tworzące kieszonki na poszczególne naboje. Wielkościowo dwa rzędy amunicji 12 by się zmieściły.Dlatego taka ważna jest fotografia wnętrza - jeżeli nie ma śladów podziału, to jet to typowa torebka, jeżeli wnętrze było podzielone (nawet po wypruciu ślady po przegródkach powinny być widoczne) to gramy dalej.No i jeszcze jeden pomysł - może to być futerał na lornetkę bezpryzmatyczną, w typie teatralnej. Choć na długość trochę to-to duże.Tak czy inaczej bez dodatkowych zdjęć nic nie wymyślimy.
Raven69 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Napisano 24 Marzec 2016 Wieczorem zrobię zdjęcia wnętrza i podeślę. Tymczasem wrzucam temat odnośnie drugiej torby (tym razem drewnianej)
Erih Napisano 24 Marzec 2016 Napisano 24 Marzec 2016 Dawaj zdjęcia. Nie zapomnij o zbliżeniu na zapięcie- może być sygnowane, a to dużo powie.
Pytanie
Raven69
Wpadła mi taka torba podręczna w której był aparat, nie wiem czy jest to torba stricte od aparatu czy mogła być od jakiegoś innego kompletu>
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.