zaba1707 Napisano 21 Marzec 2016 Autor Napisano 21 Marzec 2016 Mam pytanie z jakiego okresu pochodzi łyżka pokazana na zdjęciu. Chciałbym również dowiedzieć się z jakiego kraju produkcji ona pochodzi. Znak na łyżce jest niewielki i odwzorowałem go jak widać powyżej na zdjęciu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
zaba1707 Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Napisano 1 Kwiecień 2016 To jak myślisz z jakiego metalu jest wykonana?
zaba1707 Napisano 21 Marzec 2016 Autor Napisano 21 Marzec 2016 Mam pytanie z jakiego okresu pochodzi łyżka pokazana na zdjęciu. Chciałbym również dowiedzieć się z jakiego kraju produkcji ona pochodzi. Znak na łyżce jest niewielki i odwzorowałem go jak widać powyżej na zdjęciu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
IdeL Napisano 21 Marzec 2016 Napisano 21 Marzec 2016 VDN Schwerte(Vereinigte Deutsche Nickelwerke AG)z Ruhr.Produkcja - pewnie lata trzydzieste XXw.
zaba1707 Napisano 28 Marzec 2016 Autor Napisano 28 Marzec 2016 A to były łyżki dość drogie czy raczej ogólnodostępne dla wszystkich?
zaba1707 Napisano 28 Marzec 2016 Autor Napisano 28 Marzec 2016 A i chciałbym się dowiedzieć z jakiego metalu jest wykonana?Uważam, że jest to miedź, lecz mogę się mylić.
IdeL Napisano 28 Marzec 2016 Napisano 28 Marzec 2016 Zazwyczaj niklowany mosiądz, ale nie można wykluczyć, że zdarzały się sztućce srebrzone....A to były łyżki dość drogie czy raczej ogólnodostępne dla wszystkich?"W dwudziestoleciu międzywojennym jak i później zestaw sztućców tego typu nie należał do najtańszych.
Pytanie
zaba1707
Mam pytanie z jakiego okresu pochodzi łyżka pokazana na zdjęciu. Chciałbym również dowiedzieć się z jakiego kraju produkcji ona pochodzi. Znak na łyżce jest niewielki i odwzorowałem go jak widać powyżej na zdjęciu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.