trzykorony Napisano 20 Marzec 2016 Autor Napisano 20 Marzec 2016 Witamznalazłem taką parę strzemion leżały w okopie wiec uważam że to z wojny proszę o ustalenie jakie wojsko używało ich bo chyba do polskich nie są podobne ?proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje
trzykorony Napisano 20 Marzec 2016 Autor Napisano 20 Marzec 2016 zdjęcie drogę łuska Mauser do pracowniana
trzykorony Napisano 20 Marzec 2016 Autor Napisano 20 Marzec 2016 nie jestem pewien że to polskie dlatego pytam .
bjar_1 Napisano 20 Marzec 2016 Napisano 20 Marzec 2016 Polskie (wojskowe) nie, raczej Rosją zalatują...
Kriczer Napisano 10 Październik 2016 Napisano 10 Październik 2016 Podepnę się. Były przy kulbace niemieckiej. Może jednak ktoś coś skojarzy.
Kriczer Napisano 10 Październik 2016 Napisano 10 Październik 2016 Nie wykluczone, tylko tyle, że są na naprawdę konkretnego buciora. Jeżdżę w ruskich chromach i jest sporo luzu gdzie w współczesnych strzemionach to na styk miejsca. Siodło ze strychu, także strzemiona chyba XIX/ początek XX wieku.
Pytanie
trzykorony
Witam
znalazłem taką parę strzemion leżały w okopie wiec uważam że to z wojny proszę o ustalenie jakie wojsko używało ich bo chyba do polskich nie są podobne ?
proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.