Skocz do zawartości
  • 0

Ozdobny wieszak z brązu?

Mj

Pytanie

Napisano

Pierwsze moje skojarzenie po wykopaniu- jakiś starszy hak mundurowy lub inny element munduru, ale później zwątpiłem z uwagi na wielkość (dł. 8 cm, szer. 4 cm) oraz sposób wykonania. Haki mundurowe raczej były produkowane maszynowo, a ten zdaje się kuty ręcznie. Poza tym grzebałem w internecie w zdjęciach z hakami i nic podobnego nie znalazłem. Wykonany chyba z brązu, na pewno nie miedź. Miejsce znalezienia- prywatne pole uprawne pod Kołobrzegiem. Pozdrawiam.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwsze moje skojarzenie po wykopaniu- jakiś starszy hak mundurowy lub inny element munduru, ale później zwątpiłem z uwagi na wielkość (dł. 8 cm, szer. 4 cm) oraz sposób wykonania. Haki mundurowe raczej były produkowane maszynowo, a ten zdaje się kuty ręcznie. Poza tym grzebałem w internecie w zdjęciach z hakami i nic podobnego nie znalazłem. Wykonany chyba z brązu, na pewno nie miedź. Miejsce znalezienia- prywatne pole uprawne pod Kołobrzegiem. Pozdrawiam.

Napisano
Okej, dzięki. A wiecie może przy jakiej odzieży ich używali, kiedy, gdzie? Może posiada ktoś jakieś zdjęcia lub adresy gdzie mógłbym coś znaleźć na ten temat. I żeby nie było, że jestem leniem- sam już szukałem;) Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie