grba Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 Ujawniono dokumenty francuskich służb specjalnych (71 latek po zakończeniu II wś) dotyczące Coco Chanel i jej współpracy z wrogiem jako zarejestrowanej agentki Abwehry. Część historyków pozostaje jednak sceptyczna... uważa, że projektantka mody mogła być nieświadoma...Coco idiotką? Jej życie pokazuje, że miała mnóstwo la sagacité*...(*) sagacité (f) bystrość, przenikliwość, mądrość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Tam, to połowa Francuzów była chyba nieświadoma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 W zamku Vincennes przechowuje się mnóstwo dokumentów z epoki współpracy z okupantem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 i to jakie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Czy możesz mnie oświecić co to jest ? Bo ja mam dziwne skojarzenia...Coco Chanel z innej" strony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 Ale to było wiadome od lat. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 18 Marzec 2016 Share Napisano 18 Marzec 2016 No i co ?pół narodu żabojadów współpracowało i jakoś na tym wyszli a my ...domy popalone kościoły zburzone.Stolica jak po tsunami.Ale mamy ...moralną wygraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 Ze zbiorów z zamku w Vincennes do zdrajcy, imbecyla, tchórza i krętaczaJaquesa LerayDziennik La Sartheul. GambettyLe Mans departament Sarthepod rysunkiemLos który nieuchronnie cię czekaznaczki przyklejone do góry nogami, tak się zmiękczało kolaborantów we Francji.PS. Nie wiem czy RTG należało do Coco, ale w wywiadzie Resistance pracowali szczególarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 18 Marzec 2016 Autor Share Napisano 18 Marzec 2016 RTG należy do oficera ze zdjęcia. Niestety nie potrafię przy tej rozdzielczości przeczytać jego iletów wizytowych"...Wyobraźmy sobie... lekarz urolog z Resistance ogląda RTG i stawia diagnozę, chory pęcherz, prostata nawala, kamienie... i już znane są słabe strony npla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.