rosomak_kto Napisano 29 Luty 2016 Autor Napisano 29 Luty 2016 Witam :)Wykopałem taką menażkę , niestety nie ma na niej żadnych widocznych ( czytelnych bić ). Może ktoś z szanownego grona miał już kontakt z czymś takim ? Będę wdzięczny za każdą informację :)Wymiary menażkiwysokość -- 17 cmszerokość -- 15 cm
rosomak_kto Napisano 1 Marzec 2016 Autor Napisano 1 Marzec 2016 Viator01 takie jest dno M40 dzięki serdeczne :) Widocznie późny okres wojenny bo na terenach nie było ŻADNYCH 1 wojennych walk -- tylko 2 wojna , widocznie reichswehra albo volkssturm :)
viator01 Napisano 1 Marzec 2016 Napisano 1 Marzec 2016 Menażki ta dla Reichswehry były tłuczone jeszcze do wojny i one właśnie miały podziałkę z boku, więc możliwe, że to taka właśnie.http://www.kpemig.de/Kochgeschirr-Reichswehr-fruehe-Wehrmacht-ESB-28-zusammengehoeriges-Stueck
viator01 Napisano 1 Marzec 2016 Napisano 1 Marzec 2016 Mocowania pałąka bywały przeróżne. Proporcje wskazują bardziej na pierwszowojenny model, a denko może być zniekształcone, bo całej się oberwało. W każdym razie wygląda na wczesną niemiecką (pruską).
viator01 Napisano 1 Marzec 2016 Napisano 1 Marzec 2016 OK, potwierdziłem u kolegi, że miały też miarkę (wydawało mi się, że nie)
rosomak_kto Napisano 1 Marzec 2016 Autor Napisano 1 Marzec 2016 Dzięki serdeczne za pomoc ;)Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ze jest to 1 wojna . Co do to ono jedyne nie oberwało". :) Post można usunąć
rosomak_kto Napisano 29 Luty 2016 Autor Napisano 29 Luty 2016 Witam :)Wykopałem taką menażkę , niestety nie ma na niej żadnych widocznych ( czytelnych bić ). Może ktoś z szanownego grona miał już kontakt z czymś takim ? Będę wdzięczny za każdą informację :)Wymiary menażkiwysokość -- 17 cmszerokość -- 15 cm
rosomak_kto Napisano 29 Luty 2016 Autor Napisano 29 Luty 2016 5Zapomniałem dodać że z jednej strony znajduje się jakby podziałka
Pytanie
rosomak_kto
Witam :)
Wykopałem taką menażkę , niestety nie ma na niej żadnych widocznych ( czytelnych bić ). Może ktoś z szanownego grona miał już kontakt z czymś takim ? Będę wdzięczny za każdą informację :)
Wymiary menażki
wysokość -- 17 cm
szerokość -- 15 cm
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.