Skocz do zawartości
  • 0

Metalowy,prostokątny przedmiot

bors74

Pytanie

Napisano

Witam koledzy!
Proszę o rozpoznanie co to jest.Nie mam doświadczenia czy to część umundurowania? Wymiary 6,5cm na 4,5cm.
Pozdrawiam.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kartusz herbowy bez herbu?
Co to za materiał? Wygląda na jakiś bardziej szlachetny od stali. Może część papierośnicy lub podobnego wyrobu.
Napisano

Witam koledzy!
Proszę o rozpoznanie co to jest.Nie mam doświadczenia czy to część umundurowania? Wymiary 6,5cm na 4,5cm.
Pozdrawiam.

Napisano
Ciekaw jestem jakby to wyglądało w całości. W necie są tylko przykłady samych zdjęć.Ale pomysł fajny.Może kiedyś to zrekonstruuję wspawując,lub wklejając zawiaski.
Napisano
http://refinedwarphoto.com/civil_war_northern_soldier_ambrotype_photo_holding_sword_revolver.htm

W linku są zdjęcia całości. Ty masz zewnętrzną stronę okładki - jeżeli możesz to wróć w to miejsce i sprawdź czy nie ma wewnętrznych koszulek
Napisano
Skoro nikomu nic nie przychodzi do głowy,myślę że to może emblemat z jakiejś oprawy,lub sztuka ludowa..niekoniecznie stary
Napisano
Po wnikliwej analizie sądzę,że to jakiś XIX,lub XVIII wiek.Fragment(plakieta ozdobna) z jakiejś większej części.Wertowałem wszystkie chyba zródła,ale nic nie znalazłem.
Napisano
Cynk byłby cięższy, cyna nie,srebro napewno nie, bo ta blaszka jest lekka.Szkoda, że nie ma punktu zaczepienia, jakiegoś napisu.W każdym razie dzięki za zainteresowanie.
Napisano
Bardzo przepraszam moderatora o brak ścisłości wypowiedzi, ale ciągle nasuwa mi się jakaś nowa myśl.
Koledzy,może to w czymś pomoże, że te blaszki były dwie takie same w odległości ok.pół metra od siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie