Skocz do zawartości

Medalik zagadka

Ciziol

Rekomendowane odpowiedzi

Ciziol (27 / 11) 2016-01-26 21:41:50

Św. Benedykta
http://www.google.pl/search?q=medalik+%C5%9Bwi%C4%99tego+benedykta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiHhsfMyMnKAhUhc3IKHYX0DQ0QsAQIIg&biw=1333&bih=618

tyfus (15993 / 102) 2016-01-27 08:37:56

Znowu lewa noga? Nic nie pasuje. Tajemniczy medalik - źle, medalik zagadka - jeszcze gorzej :)

V. - nie wiem co cię swędzi - to nie mój problem, ale może też przeczytaj:

http://odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-medale-guziki-pieczecie-i-inne-,658082.html#658082

może nie czytałeś do tej pory? lub sobie odśwież?

T. - ja:
1. Primo po pierwsze tylko podziwiam wytrwałość w dążeniu do standardów, czyli walkę z wiatrakami. Ja bym się już dawno poddał.
2. Primo po drugie - a nie muszę tego czytać, bo się mnie jeszcze nie dotyczyło - bo jest polecenie Proszę przeczytać przed dodaniem tematu", a ja tylko takie wstawki do tematów robię :)

Y. - a jak podmiot liryczny miał napisać Medalik św. Benedykt", skoro ów była na tyle tajemniczy, że nazwa owego pozostawała ukryta? Chyba, że ta dygresja było do mnie jako podmiotu lirycznego. Wtedy przygotuję sobie sensowną odpowiedź.

V. - ;)

co do podmiotu, wystarczyło Medalik" a w treści postu ująć całą część słowno-muzyczną razem z tańcami ludowymi, czyli:

- W przypadku Medali,dewocjonaliów, guzików oraz pieczęci:

# Opis rysunku zamieszczonego na przedmiocie
# Orientacyjnie - kraj pochodzenia
# cechy przedmiotu (np. występowanie srebrzenia, złocenia, czy przedmiot jest odlewem, czy raczej tłoczony itp.)
# Sygnaturę producenta (jeżeli takowa występuje i jest możliwość odczytania jej)
# Widoczne napisy, inskrypcje lub to, co możemy odczytać - bardzo ułatwia to identyfikację.
# Opis wizerunku Świętego (w przypadku dewocjonaliów, na tyle na ile jest to możliwe)."

wiele z tego z palcem w życi można było ująć, ale po co?
lepiej kiepskie foty i: a zapalenie spojówek jedziecie z ID mi tu prędko"

:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie