Ciziol Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2016 Witam. Mam medalik z okolic okopow. Aluminium na sznurku. Byc moze odpustowe, mam nadzieje, ze sie myle.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciziol Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2016 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 zagadką jest wszystko co daje się do ID - polecam na przyszłość:http://odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-medale-guziki-pieczecie-i-inne-,658082.html#658082 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 Ciziol (27 / 11) 2016-01-26 21:41:50Św. Benedyktahttp://www.google.pl/search?q=medalik+%C5%9Bwi%C4%99tego+benedykta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiHhsfMyMnKAhUhc3IKHYX0DQ0QsAQIIg&biw=1333&bih=618 tyfus (15993 / 102) 2016-01-27 08:37:56Znowu lewa noga? Nic nie pasuje. Tajemniczy medalik - źle, medalik zagadka - jeszcze gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 V.- a gdyby tak podmiot liryczny napisał, po prostu, Medalik św. Benedykt?Że o próbie samodzielności nie wspomnę...EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 V. - nie wiem co cię swędzi - to nie mój problem, ale może też przeczytaj:http://odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-medale-guziki-pieczecie-i-inne-,658082.html#658082może nie czytałeś do tej pory? lub sobie odśwież? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 T. - ja:1. Primo po pierwsze tylko podziwiam wytrwałość w dążeniu do standardów, czyli walkę z wiatrakami. Ja bym się już dawno poddał.2. Primo po drugie - a nie muszę tego czytać, bo się mnie jeszcze nie dotyczyło - bo jest polecenie Proszę przeczytać przed dodaniem tematu", a ja tylko takie wstawki do tematów robię :)Y. - a jak podmiot liryczny miał napisać Medalik św. Benedykt", skoro ów była na tyle tajemniczy, że nazwa owego pozostawała ukryta? Chyba, że ta dygresja było do mnie jako podmiotu lirycznego. Wtedy przygotuję sobie sensowną odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 V.- cieszę się, że wierzysz że mam szklaną kulę...Ale zmartwię Cię- nie mam... i z fusów też nie wróżę :-(Przy minimalnym nakładzie chęci, można np po grawerze" na blaszce dojść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 V. - ;)co do podmiotu, wystarczyło Medalik" a w treści postu ująć całą część słowno-muzyczną razem z tańcami ludowymi, czyli:- W przypadku Medali,dewocjonaliów, guzików oraz pieczęci: # Opis rysunku zamieszczonego na przedmiocie # Orientacyjnie - kraj pochodzenia # cechy przedmiotu (np. występowanie srebrzenia, złocenia, czy przedmiot jest odlewem, czy raczej tłoczony itp.) # Sygnaturę producenta (jeżeli takowa występuje i jest możliwość odczytania jej) # Widoczne napisy, inskrypcje lub to, co możemy odczytać - bardzo ułatwia to identyfikację. # Opis wizerunku Świętego (w przypadku dewocjonaliów, na tyle na ile jest to możliwe)."wiele z tego z palcem w życi można było ująć, ale po co?lepiej kiepskie foty i: a zapalenie spojówek jedziecie z ID mi tu prędko":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 Oj coś mi się Panowie wydaje, że nie kończyliście współczesnego gimnazjum (podobnie jak ja). Takie długie teksty do przeczytania to zbyt wiele :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Styczeń 2016 Share Napisano 27 Styczeń 2016 V.- brnąc w OT...To i ja, i Tyfus edukację przed reformami Giertycha skończyliśmy... zaczynając, gdy poprzedni reżym nawet się jeszcze nie chwiał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.