Skocz do zawartości
  • 0

Pasek ołowiu

Luckey13

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Za grube, mieszkam w budynku, w którym jest taka instalacja, choć oczywiście nie podłączona, tam jest to dość cienka blaszka, ta którą mam jest kilka razy grubsza, masa na oko 200 gram.
Myślałem raczej o jakimś ciężarku, np na ryby są w takiej formie, ale też mniejsze i cieńsze raczej.
Z kontekstu też niewiele wynika, było bardzo dużo żelaznych, wyraźnie spłaszczonych kulek, chyba z młyna, aczkolwiek trafiałem same małe, mniej więcej średnicy 5-złotówki, żadnych większych, dużo żużlu, fragmenty jakichś budynków, pewnie stał tu kiedyś jakiś zakład, aczkolwiek na pewno bardzo dawno temu, bo nie znalazłem żadnych informacji na ten temat.
Napisano
A były też takie grube osłony?
W takiej osłonie 1m kabla miałby osłone o masie tak ze 2kg, plus masa samego przewodu, przewód musiałby być gruby na palec, na cieńszy ciężko by było nawinąć taką blachę.
Napisano
Kriczer, a czemu nie?
Nie jest to może fascynujący przedmiot, ale miał on jakieś przeznaczenie, nie jest to przypadkowy odpad metalu,widać, że został celowo ukształtowany, a skoro nie znam przeznaczenia to wrzucam, z ciekawości :)
A widywałem o wiele dziwniejsze przedmioty w id ;p
Napisano
Też obstawiam kabel. Może być telefoniczny, nie koniecznie elektryczny. Swego czasu pracując w tej branży wyciągało się takie kable po Niemcach ze studzienek a wkładało żelowe, igielitowe. Oczywiście były różne grubości tych kabli ale z tego co pamiętam to niektóre były grubości porównywanej do ręki dorosłego mężczyzny.

https://www.google.pl/search?q=o%C5%82owiany+kabel+telefoniczny&biw=1242&bih=545&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-nv2Pib3KAhXCSBQKHWrUAi0Q_AUIBigB#imgrc=fmh99CVuI7IEQM%3A

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie