Skocz do zawartości

C2P

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ubudubu,
Jak bedziesz mial okazje - uciesz moje oczy;o)
Dla zainteresowanych - dalszy ciag zdjec C2P(a w zasadzie wszystkie zdjecia) mozecie zobaczyc pod adresem:
http://community.webshots.com/user/panzergrendel

Z nicka prosze sie nie smiac - moj przedwieczny byl juz zajety:(

Pozdrawiam
Grendel
Napisano
Troche nie w temacie, ale zaladowalem na web troche zdjec z US Air Force Museum w Dayton, Ohio.
Sa pod adresami:

http://community.webshots.com/user/tankietka100

http://community.webshots.com/user/tankietka101

Pozdrawiam
Grendel
Napisano
Muslim,
Do Auburn C2P trafil razem z reszta kolekcji p.Guy'a Ardent'a z Belgii.W archiwum , ktore przyjechalo razem z pojazdami z Arlon nic konkretnego niestety nie ma.Wiadomo tylko, ze byl to mocno pordzewialy wrak.Z dokumentacji, ktora widzialem, wynika, ze zostal wypiaskowany, cos tam do niego dorobiono (przypuszczam, ze chodzi o niektore blachy, reflektory, szyby oraz palaki plandeki) i pomalowano.Nie jest jasne czy aktualne malowanie jest odwzorowaniem oryginalu, bazuje na jakims zdjeciu, czy jest czysta fantazja.
Niestety moja znajomosc francuskiego jest bardzo znikoma.Podobnie niestety Joe Brunson'a i Bob'a Krafft'a - kustosza i generalnego manedzera Muzeum.Spedzilismy razem nad teczka C2P jakis czas w ostatnia sobote - ze znikomymi rezultatami niestety.
Joe ma sprobowac kontaktu z kims w Arlon - jakims dawnym pracownikiem , czy kims takim.Moze od niego dowiemy sie czegos wiecej.
WW2 Victory Museum jest szczerze zainteresowane odtworzeniem wojennej historii tego ich ciagniczka.Ostatnio padlo z ich strony pytanie, czy moim zdaniem jakies polskie instytucje bylyby zainteresowane w eksponowaniu u nich np. umundurowania.Nie bylo jasno powiedziane, czy sa zainteresowani kupnem, czy raczej darowizna...Z tego co slyszalem z ust trzecich o sytuacji finansowej Muzeum - sadze, ze woleliby raczej podarunek...
Gdybym mial-wypozyczylbym im, ale nie mam:(Skierowalem ich do Konsulatu Polskiego w Chicago i Muzeum Polskiego tamze.Jak sie sprawy rozwina - zobaczymy.
Rozgadalem sie.
Pozdrawiam
Grendel
Napisano
Jeśli chodzi znajomość francuskiego to służę pomocą.

Jeśli dostaniesz namiar do Belgii to prosiłbym o kontakt. Chętnie pomogę.

Kiedyś będąc w Brukseli postanowiłem pojechać do Arlon wiedziony książką Tarczyńskiego. Niesty po długiej podróży okazało się, że muzeum zamknięto :( był tylko DC-3 na stojaku. Na otarcie łez obejrzałem Bastogne.

Chyba już nidgy nie zobaczę tego cacka na żywo, ale chętnie pomogę w szukaniu jego śladów.
Napisano
Polsmol,
Dzieki!Biede pamietal do kogo sie zglosic...Oczywiscie dam Ci namiary kontaktowe, gdy sam je poznam.Zaluje, ze nie mam do Auburn blizej...
Wesolych Swiat!
Grendel
Napisano
Troche nie na temat, ale ma ktos moze dosc dokladne zdjecia Hotchkiss'a wz.25?Chodzi mi o wspolczesne zdjecia i o okazy ekspozycyjne -nie o wykopki.Zdjecia wylacznie do osobistego uzytku.
Bylbym bardzo dzwieczny!
Jeszcze raz - Smacznego Jaja i mokrego Poniedzialku!
Grendel
P.S.
Mam nadzieje, ze nie obrazicie sie, jesli poprosze jeszcze o zdjecia wz.30?Najlepiej w wersji pancernej i to z jarzmem;o)
G.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie