Maruu8 Napisano 10 Styczeń 2016 Napisano 10 Styczeń 2016 Witam jestem nowy tutaj wczoraj trafiłem dwa fanty lunete snajperską i bagnet.Nie mam pojęcia od jakiej broni.Pozdrawiam
Maruu8 Napisano 10 Styczeń 2016 Autor Napisano 10 Styczeń 2016 Tak to wygląda.Ani na mosina ani na mausera nie wygląda.;/
viator01 Napisano 10 Styczeń 2016 Napisano 10 Styczeń 2016 Spróbuj zrobić dobre zdjęcia rękojeści z dwóch stron. I jeszcze by się wymiary przydały.
w_brew Napisano 10 Styczeń 2016 Napisano 10 Styczeń 2016 To chyba kordelas. Czy jelec jest zakończony kopytem?
Maruu8 Napisano 10 Styczeń 2016 Autor Napisano 10 Styczeń 2016 tak oto wygląda druga strona.To białe to chyba aluminium (rękojeść) reszta mosiadz i wystaje blaszka zagięta tak jak widać.Z jakiego okresu może pochodzić i wojsko używało takie coś ?
Korabkow Napisano 11 Styczeń 2016 Napisano 11 Styczeń 2016 To jest kordelas myśliwski,ta blaszka to tarczka,która powinna być skierowana w dół w kierunku głowni /ostrza/.Nad nią jest rękojeść, brakuje okładzin ,które były z poroża lub kości.Kordelasy tego typu zaczęto produkować w drugiej połowie XIX wieku i są wyrabiane do dzisiaj.
Pytanie
Maruu8
Witam jestem nowy tutaj wczoraj trafiłem dwa fanty lunete snajperską i bagnet.Nie mam pojęcia od jakiej broni.Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.