Skocz do zawartości

francuski znaczek z czapki kolejarza ?

aeaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie proszę o jakieś informacje odnośnie znaczka. Nie wiem czy dobrze zgaduję gdyż nigdzie nie znalazłem podobnego. Strzelam że to przełom XIX i XX w ?

Napisano
Bo na wstążce są barwy francuskie ? To tylko moje domysły dlatego jakakolwiek korespondencja mile widziana.
Napisano
Oczywiście mogłoby tak się zdarzyć, ale moje prowokacyjne pytanie wynikało z napisu eine fur alle, alle fur einen", który mi nijak nie pasował do tych kolorów, ale różnie może być.
Napisano
Kolory na wstążce to ciemny niebieski (granat), złoty i czerwony ni jak się ma do barw pruskich dlatego myślałem że to francuskie. Francuzi zresztą stacjonowali w tym mieście przez kilkanaście lat. Napisu na wstążce nie rozszyfrowałem może mam słaby wzrok. Dzięki viator01 bo zamiast pomóc wolisz pisać prowokacyjne maile. Mam nadzieję że jak ci się np. spierniczy pralka i zaprosisz serwis też będą z ciebie zrywać boki, bo to przecież takie oczywiste jest że padły ci szczotki a wymiana nie kosztuje 300 zł z serwisem tylko 20zł przy samodzielnej wymianie.
Napisano
aeaa (61 / 12) 2015-12-08 07:13:34

Super trafienie - szczotki we wszystkich urządzeniach wymieniam sam - ostatnio w krajalnicy. Tak się składa, że zdobywam instrukcje serwisowe i czytam co w nich jest.
Oczekujesz gotowca, bo w gimnazjum nie uczą teraz kojarzyć faktów? Jak są jakieś napisy, to trzeba było je przepisać, ale nawet tego się nie chciało i teraz płacz.
Jak ktoś się stara, to ja też mogę, a jak się nie chce, to czemu ja mam mieć większą motywację? Było od razu pisać, że ze wzrokiem masz kłopoty, bo skoro ja z fotki daję radę, to w rzeczywistości chyba jest lepiej, więc zakładałem, że zwróciłeś uwagę. No cóż przeceniłem cię - moja wina.
Napisano
Masz racje viator01 na wszystkim się znasz i wszystko wiesz, ale przyjdzie czas że już tak miło nie będzie i ktoś inny pomyśli tak o tobie jak ty o mnie. Idź zawracać doope komuś innemu bo licznik postów jakie spłodziłeś ciągle bije a to przecież dla ciebie chłopczyku najważniejsze...
Napisano
Mój licznik nie został nabity przez dyskusje z tobie podobnymi. Chciałem tylko, żebyś się zaangażował w identyfikację, np. jak kolega z linku, który zadał sobie trud przepisania treści ze znaczka:
http://odkrywca.pl/wpinka-czerwonego-krzyza-,748482.html#748482
Mój błąd polegał na błędnej ocenie ciebie i twojego poziomu - nie chcesz się niczego nauczyć, tylko brać gotowe treści bez minimalnego chociażby wysiłku.

P.S.
Twój licznik także bije a to chyba cenne dla ciebie - ja jakoś nie zwracam na to uwagi. Nie wiem wszystkiego, a przynajmniej daję z siebie jakieś minimum, co wydawało mi się, że przy twoim stażu też mogłoby wystąpić.

EOT
Napisano
Czlowieksniegu (14205 / 777) 2015-12-08 17:29:23

Że lenistwo...?
Ot zły dzień się trafił, człowiek kolegów o dobre chęci posądził i chciał trochę nakierować, a tu nagonka - i jeszcze z adwokatami z urzędu :)
Jeszcze chwila i by się jak z sikorem Adiego u Bjara skończyło, ale się mi opanować udało. Chyba jakiś wolontariat w gimnazjum sobie załatwię - łatwiej będzie wziąć się za bary z takim podejściem.
Napisano
Kolego viator01 taka osoba jak ty nie jest w stanie mnie obrazić. Jeszcze raz powtórzę, dla mnie te literki ze wstążki nie tworzyły i nadal nie układają się w całość, niestety mój wzrok nie jest tak dobry jak twój sokoli. Widzę że lubisz besztać innych na forum, wystarczy prześledzić kilka twoich pół intelektualnych wypocin ale mam nadzieje że tak jak ja nikt sobie tego nie wziął na poważnie. Do gimnazjum nie chodzę i nie chodziłem i zaskoczę cię, nie dlatego że nie skończyłem podstawówki. Osoby twojego pokroju staram się omijać szerokim łukiem ale widać nawet na takim zacnym forum zawsze znajdzie się jeden taki co wie lepiej od ciebie co robisz i jak traktujesz swoje hobby. Na koniec taka darmowa mała rada a zarazem choć małe nawiązanie do tematu forum, idź wypucuj swój piękny hełm którego używasz przy rekonstrukcjach, porób w nim kilka otworów to i ciepłe powietrze będzie miało jak ujść i gwarantuję że i podejście do życia nagle ulegnie zmianie. Nie, nie dziękuj za radę, ot taka darmowa porada lekarska. Bez odbioru.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie