Skocz do zawartości
  • 0

pochwa bagnetu prawdopodobnie niemieckiego

steell

Pytanie

Napisano

Dostałem w prezencie bagnet Soligen z pochwą która na pewno nie jest kompletem. Nie mogę jednak dojść co to za poczwarka, proszę wiec o pomoc kolegów co to za pochwa

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałem w prezencie bagnet Soligen z pochwą która na pewno nie jest kompletem. Nie mogę jednak dojść co to za poczwarka, proszę wiec o pomoc kolegów co to za pochwa

Napisano
Bagnet który dostałem razem z pochwą to Alcoso Solingen z bakelitowymi czarnymi okładzinami, ale to raczej nic nie wnosi do identyfikacji.
Napisano
pochwa niemiecka od bagnetu paradnego KS98. Brakuje gałki na dole i ktos sobie dorobil nowy zaczep do zabki. Paradoksalnie bagnet ktory opisujesz moze byc od tej wlasnie pochwy.
Napisano
Poradze. Niestety to nie bedzie nic odkrywczego... przegladaj pewien znany portal aukcyjny, tam co jakis czas pojawia sie sam zatrzask. Mozesz tez kupić jakiegos sztrucla KS98 i z niego wykrecic i przelożyć. Pytaj tez na targach staroci. Najlepiej tez jakbys mial mozliwosc przypasowania bo czasem te zatrzaski troche wystawaly jesli pochodzily od bagnetow z roznych wytworni.
Napisano

Bagnet też spaprany, ostrzony i coś kombinowane z nitami /sklepane/ głownia ma luz może ktoś chciał go skasować klepiąc nity :(

Napisano
Znany portal czasem przeglądam może coś się kiedyś trafi :)
Natomiast mam jeszcze jedno pytanie dotyczące pochwy. W jaki sposób mocowany był zaczep żabki /ten który został zastąpiony tym dziwnym wynalazkiem/.
Napisano
Czemu twierdzisz ze bagnet tez spaprany? Z tego co widze brakuje tylko zatrzasku. Dobierz jakis i masz komplet. Szkoda tylko ze pochwa mocno uszkodzona.
Aha, te bagnety nie byly numerowane, to bron prywatna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie