steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Dostałem w prezencie bagnet Soligen z pochwą która na pewno nie jest kompletem. Nie mogę jednak dojść co to za poczwarka, proszę wiec o pomoc kolegów co to za pochwa
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Dostałem w prezencie bagnet Soligen z pochwą która na pewno nie jest kompletem. Nie mogę jednak dojść co to za poczwarka, proszę wiec o pomoc kolegów co to za pochwa
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Przepraszam za słabej jakości zdjęcia, robione telefonem na szybko, jak będzie taka potrzeba to jutro wrzucę lepsze.
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Długość pochwy w stanie obecnym 27 cm
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Bagnet który dostałem razem z pochwą to Alcoso Solingen z bakelitowymi czarnymi okładzinami, ale to raczej nic nie wnosi do identyfikacji.
steell Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 Tu widać ze ktoś rozbierał okładziny i kombinował z mocowaniem, nity też są sklepane.
steell Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 Tu natomiast widać jak ktoś go sobie zaostrzył.
steell Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 por.pil.020 poradzisz gdzie można dostać pasujący zatrzask?
por.pil.020 Napisano 15 Listopad 2015 Napisano 15 Listopad 2015 pochwa niemiecka od bagnetu paradnego KS98. Brakuje gałki na dole i ktos sobie dorobil nowy zaczep do zabki. Paradoksalnie bagnet ktory opisujesz moze byc od tej wlasnie pochwy.
por.pil.020 Napisano 20 Listopad 2015 Napisano 20 Listopad 2015 Poradze. Niestety to nie bedzie nic odkrywczego... przegladaj pewien znany portal aukcyjny, tam co jakis czas pojawia sie sam zatrzask. Mozesz tez kupić jakiegos sztrucla KS98 i z niego wykrecic i przelożyć. Pytaj tez na targach staroci. Najlepiej tez jakbys mial mozliwosc przypasowania bo czasem te zatrzaski troche wystawaly jesli pochodzily od bagnetow z roznych wytworni.
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Bagnet też spaprany, ostrzony i coś kombinowane z nitami /sklepane/ głownia ma luz może ktoś chciał go skasować klepiąc nity :(
steell Napisano 15 Listopad 2015 Autor Napisano 15 Listopad 2015 Dzięki za identyfikacje, na pochwie i bagnecie brak numerów
steell Napisano 20 Listopad 2015 Autor Napisano 20 Listopad 2015 Znany portal czasem przeglądam może coś się kiedyś trafi :)Natomiast mam jeszcze jedno pytanie dotyczące pochwy. W jaki sposób mocowany był zaczep żabki /ten który został zastąpiony tym dziwnym wynalazkiem/.
por.pil.020 Napisano 18 Listopad 2015 Napisano 18 Listopad 2015 Czemu twierdzisz ze bagnet tez spaprany? Z tego co widze brakuje tylko zatrzasku. Dobierz jakis i masz komplet. Szkoda tylko ze pochwa mocno uszkodzona.Aha, te bagnety nie byly numerowane, to bron prywatna.
steell Napisano 18 Listopad 2015 Autor Napisano 18 Listopad 2015 Dam lepsze zdjęcia będzie widać o co chodzi, ktoś w nim grzebał.
Pytanie
steell
Dostałem w prezencie bagnet Soligen z pochwą która na pewno nie jest kompletem. Nie mogę jednak dojść co to za poczwarka, proszę wiec o pomoc kolegów co to za pochwa
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.