Skocz do zawartości
  • 0

plackowaty " przedmiot

lex

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zapewne możesz mieć rację lecz żaden z ołowianych placków które widziałem nie przypominały tego przedmiotu , zwracam uwagę widoczną pewną formę zdobień
Napisano
Nad czym tu się zastanawiać, ołów po barwie i utlenionej skorupie można rozpoznać ten placek nie jest zbyt stary.Odlej kolego taki placek i zobaczysz jakie będą zdobienia
Napisano
ja nie stawiałem żadnej teorii na temat tego przedmiotu natomiast wolałem się upewnić zanim placek " powróci tam gdzie się do tąd znajdował..., aby udzielić komuś odpowiedzi czy wyjaśnienia średnio inteligentny osobnik używa jakiegoś ( mniej lub bardziej sensownego) argumentu tak więc ukłon w stronę makul " - cóż wniosłeś do tematu i jaki cel miał twój wpis , chyba tylko chwilowego zaistnienia na forum i podkręcenia licznika no chyba że jesteś specjalistą od ludu Etrusków ..... etc.
Napisano
http://www.history-of-mining.pwr.wroc.pl/attachments/article/24/25Rozmus-Archeol_%C5%9Blady...technologii_wytopu_Pb.pdf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie