szperator Napisano 24 Październik 2015 Autor Napisano 24 Październik 2015 Witam co to za plecak i z jakich lat pochodzi?Póki co dysponuję jedynie tym zdjęciem.
steell Napisano 24 Październik 2015 Napisano 24 Październik 2015 Moim zdaniem Harcerze takie nosili, bardzo popularne w PRL praktycznie wszędzie spotykane
steell Napisano 24 Październik 2015 Napisano 24 Październik 2015 Wyrywny jestem, ten jest bardziej rozbudowany na popularny plecak to coś innego chociaż miałem kiedyś bardzo podobny jak łaziłem po biesach.
szperator Napisano 24 Październik 2015 Autor Napisano 24 Październik 2015 Dodam jeszcze że znaleziony we Francji.
butchcassiddy Napisano 24 Październik 2015 Napisano 24 Październik 2015 Coś jakby szwedzki albo norweski z lat 50-70 ubiegłego wieku. Ale zdjęcie liche...
mietek Napisano 24 Październik 2015 Napisano 24 Październik 2015 Wzorowany na norweskim Bergenie, a te staly sie popularne juz przed 1 wojna swiatowa. Najpierw u cywili, potem w wojsku.Ten hak co tam widac, to do przypiecia szelki, czy dodatkowy (pod ladownice)?
Pytanie
szperator
Witam co to za plecak i z jakich lat pochodzi?
Póki co dysponuję jedynie tym zdjęciem.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.