Jacek Dąbrowski Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 się przyznaj że za nisko koledze cuś wyceniłeś i chciałeś na nim zarobić , cwaniaczku z malinowym noskiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 Jak byś nie wiedział, że zawsze wyceniam za nisko. Biorę przykład z Tyfusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 Ale czy kolega Półmoskit o tym wiedział?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 bjar,wpadnij jutro na Koło,zobaczysz jakie my ceny walimy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 A ceny na Kole to , jak myślisz , kto ustala?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 Ja.Jutro to do domu, a nie po Kołach się będę włóczył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 Szkoda,myślałem że zajrzysz na herbate:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 Może zimą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Październik 2015 Share Napisano 30 Październik 2015 To wezmę prund też:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 3 Listopad 2015 Autor Share Napisano 3 Listopad 2015 Wiadomo ze ceny są wysokie bo to na zachodzie handel u nas ceny są inne.To tak jak z zarobkami na zachodzie zarabia się więcej a u nas mniej. Było by ciekawie jakby przyjechali uczestnicy tego programu do Polski na zakupy to byśmy widzieli jakie są ceny i ko co by sprzedał. A w handlu zawsze bywa tak ze kupujący chce zapłacić jak najmniej a sprzedający chce jak najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 3 Listopad 2015 Share Napisano 3 Listopad 2015 Ciekawa teoria. Zastanawiam się czemu nasi kolekcjonerzy kupują na Zachodzie zamiast w Polsce skoro tu taniej? :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 5 Listopad 2015 Autor Share Napisano 5 Listopad 2015 U nas w kraju jest dużo sprzętu produkcji radzieckiej który jest szeroko dostępny - jest go dużo bo nasza armia miała go i ma dość sporo. Po wojnie wszystko co było niemieckie poszło do hut na przemiał , nawet sprzęt produkcji amerykańskiej i brytyjskiej który był na wyposażeniu wojska złomowano i zastępowano go radziecką myślą techniczną.Na zachodzie kupuje się to czego niema u Nas. Najlepszym przykładem są nasze muzea pełne sprzętu radzieckiego, a ile w nich amerykańskich czy brytyjskich modeli nie mówiąc już o tym jak mało jest egzemplarzy niemieckich. A co do cen to faktycznie jest tak że co niektórzy magazynują różne części i czekają na dobrego kupca, który zapłaci dobrą cenę oczywiście w Euro. I oczywiście jeszcze jest allegro ale tam wygrywa zawsze ten co da najwięcej, ale to już inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 10 Listopad 2015 Autor Share Napisano 10 Listopad 2015 Wczoraj oglądałem kolejny odcinek. Facet kupił niemiecki samochód (ciężarówkę) za 60000 euro, podwozie 251 z silnikiem i gąsienicami za 100000 euro-okazało się że po numerze fabrycznym na ramie na tym podwoziu było zamontowane działko przeciwlotnicze.Najlepszym fantem jaki kupił za 80000 euro była laweta samochodowa do transportu czołgów piękny sprzęt. Widziałbym taki zestaw-ciężarówka+laweta w poznańskim muzeum a na lawecie stug. albo trójka po remoncie. Czy u nas są jeszcze takie perełki do kupienia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 poszukiwacz wrakow (20 / 1)2015-11-10 09:21:01Tobie się chyba zer za dużo dołożyło...Coś mi się wydaje, że ten czeski samochodzik kupił za 6 tys euro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 Oj Yetii , Ty to się czepiasz. Młody wie najlepiej za ile co idzie. I gdzie ceny najlepsze. :) A że np po części do odbudowywanych pojazdów np tu http://www.facebook.com/Team-Sdkfz-461624790666472/?fref=ts jeżdżą na zachód albo na wschód zamiast brać w Polsce bo tanio :D to tylko pewnie ich niezorientowanie . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 10 Listopad 2015 Autor Share Napisano 10 Listopad 2015 Yeti oglądałem program i z tego co pamiętam to za 251 zapłacił 100000 euro a była za 120000 euro utargował więc 20000 euro, za niemiecką lawetę do czołgów dał 80000 euro, a za ciężarówkę niemieckiej firmy (nie pamiętam marki)do holowania lawety czołgowej dał 60000 euro.Zera mi się nie pomyliły. A oglądałeś program????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 Szczerze?Jednym okiem- widziałem, jak od jeńca brał samochód ciężarowy, bodajże w zakładach Skody produkowany i właśnie c.a. 6 tys euro miało być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 10 Listopad 2015 Share Napisano 10 Listopad 2015 W jednym z odcinków próbował od żabojada kupić wrak schimiego bo niby był to schimi ze zdjęcia z jakiegoś miasteczka. Doszli do 80 klocków jurków ale żabojad nie chciał sprzedać. Dla ułatwienia podam że schimi był rozłożony na części a wanna miała jeszcze fragmenty blachy nie zjedzone przez rudą.Od Wheatcroft-a kupował jakieś miny morskie w cenach z kosmosu i w ogóle facet lepiej by zainwestował w zaczarowany ołówek a nie robił ludziom wodę z mózgu.Potem wchodzisz na alezło a tam szpilka od III/IV za 40 zeta , klepka za 199 zeta i tym podobne klimaty.PozdrawiamP..Może by podjechał kolo do mnie. łuski od mausa z biciami ss sprzedałbym mu po 100 jurków sztuka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 12 Listopad 2015 Autor Share Napisano 12 Listopad 2015 Yeti obejrzałem powtórkę programu i ciężarówka poszła za 60000 euro. Swoją drogą jakby była za 6000 euro to bym sam ją kupił :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Listopad 2015 Share Napisano 12 Listopad 2015 To ja nie wiem, co oglądałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszukiwacz wrakow Napisano 19 Listopad 2015 Autor Share Napisano 19 Listopad 2015 W poniedziałek był szósty ostatni odcinek programu serii pierwszej pokazywali pięknego mercedesa którym podobno jeździł Hitler a potem używał go Himmler. Autko w pięknym stanie ponad siedem litrów pojemności tylko cena zabójcza 8 milionów euro. Facet kupił też Sd.Kfz.2 za 38000 euro na chodzie ale do remontu trochę dużo jak za motorek na gąsienicach. A tak swoja drogą czy u nas też można spotkać takie perełki???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 Ten serial to głupawka. Łazi koleś z niebotyczną kasą i kupuje coś za grube tysiące, mimo że fant bywa dyskusyjny. Do tego z uporem wmawia się oglądającemu, że właśnie dokonano świetnego interesu. Strata czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.