lumet Napisano 15 Październik 2015 Autor Napisano 15 Październik 2015 Witam! Zakupiłem ostatnio oto taki bagnetMa on na jednej stronie wybite literki oewg a na drugiej orzełek.Proszę o identyfikacjeLumet
por.pil.020 Napisano 17 Październik 2015 Napisano 17 Październik 2015 Dokladnie jak napisali Koledzy powyżej. To mannlicher 95.Mogłes poprosic gosica o dodatkowe zdjecia przed zakupem, bo ten orzelek wyglada na wspolczesnie przybity...
viator01 Napisano 15 Październik 2015 Napisano 15 Październik 2015 Nie ma co zgadywać. To bagnet austrowęgierski jak z linku, tylko z wklęsłym zbroczem (ten z linku jest z płaskim zbroczem).Orzełki były niby dodawane później, ale istnieje (uzasadnione) podejrzenie, że wiele z nich pojawiło się współcześnie - dla dodania wartości sprzedawanym bagnetom, które normalnie niezbyt wiele kosztują.
lumet Napisano 15 Październik 2015 Autor Napisano 15 Październik 2015 Witam! Zakupiłem ostatnio oto taki bagnetMa on na jednej stronie wybite literki oewg a na drugiej orzełek.Proszę o identyfikacjeLumet
Pytanie
lumet
Witam!
Zakupiłem ostatnio oto taki bagnet
Ma on na jednej stronie wybite literki oewg a na drugiej orzełek.
Proszę o identyfikacje
Lumet
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.