B-E-D-A Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Witam,ktoś ma pomysł na datowanie i od czego one mogą być?Wymiary: 46 x 22 mmPojemność: ok. 9 ml każda (mierzone strzykawką)
rosomak_kto Napisano 12 Wrzesień 2015 Napisano 12 Wrzesień 2015 Jak znalezione na polu to mogą być po szczepionkach dla zwierząt, też taką znalazłem , po otwarciu smród mnie prawie z nóg powalił :)
B-E-D-A Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Mnie smród nie powalił, bo były opróżnione. :P Fiolki zostały znalezione na plaży nad jeziorem (na powierzchni, zagrzebane częściowo w piachu na brzegu). Co ciekawe, nad tym jeziorem jest mnóstwo fantów sprzed '45 roku (z PRL oczywiście też) i to większość na powierzchni - chodzę tam przy okazji spacerów z psem i już mam tyle fantów, że mi się w szafie nie mieszczą. ;) A jeszcze z 3 razy tyle fantów pewnie jeszcze w ziemi czeka na odkrycie.Moim najstarszym znaleziskiem jeziornym z psem" zamiast wykrywacza jest póki co 6-funtowa kula armatnia, która leżała całkiem na brzegu. :D Ostatnie susze odkryły mnóstwo ciekawych rzeczy, a ludzie chodzą nad to jezioro codziennie i wręcz depczą po butelkach z niemieckimi napisami (Wolne Miasto Gdańsk), kulach armatnich, ręcznie robionych błystkach, łuskach od Masuera i Flaka 3.8 cm, i nawet nie są świadomi, że mają pod nogami tak ciekawe rzeczy.
B-E-D-A Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Witam,ktoś ma pomysł na datowanie i od czego one mogą być?Wymiary: 46 x 22 mmPojemność: ok. 9 ml każda (mierzone strzykawką)
B-E-D-A Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Fiolki są identyczne, jedna nie ma tylko aluminiowego kapsla.
B-E-D-A Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Obie mają tę samą sygnaturę - literę Z.
Pytanie
B-E-D-A
Witam,
ktoś ma pomysł na datowanie i od czego one mogą być?
Wymiary: 46 x 22 mm
Pojemność: ok. 9 ml każda (mierzone strzykawką)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.