spid3r Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2015 Witam,może ktoś pomóc mi określić te dwie rzeczy ?zakreskowany zagięty pięciokąt i skrót Fl.podejrzewam, że skrót to młyn a to drugie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakowiak2000 Napisano 15 Sierpień 2015 Share Napisano 15 Sierpień 2015 fl to bedzie folwark. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Sierpień 2015 Share Napisano 15 Sierpień 2015 Jaka mapa - gruzińska czeczeńska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CafeRacer Napisano 16 Sierpień 2015 Share Napisano 16 Sierpień 2015 jeśli to mapa niemiecka to folwark oznaczony był by skrótem Vw.Skrótu Fl. nie znalazłem ale być może to jest Ft.czyli bród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 16 Sierpień 2015 Share Napisano 16 Sierpień 2015 skrót Fl. na mapach austriackich oznacza rzekę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Sierpień 2015 Share Napisano 17 Sierpień 2015 Fl. = Flusse, strumień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk2030 Napisano 30 Styczeń 2016 Share Napisano 30 Styczeń 2016 Na mapie z 1945 roku przeróbka z 1935 roku jest sporo takich oznaczeń dookoła pagórków na zdjęciu tylko są różne cyfry, co one mogą oznaczać (ta strzałka) ?To co wiem to: 66.0- wysokość pagórka22- numer działki leśnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Styczeń 2016 Share Napisano 30 Styczeń 2016 prawdopodobnie mapa powiązana z geodezją.66,0 to wysokość punktu geodezyjnego (to ten trójkąt) nad poziomem morza;22 - numer oddziału leśnegopunkt geodezyjny jest otoczony kółkiem i przypisany jest mu numer 10. Mając katalog punktów - można w nim odszukać współrzędne tego punktu oraz inne informacje typowo geodezyjne (jak na przykład rodzaj stabilizacji).strzałki" żadnej tam nie ma a to co za nią uważasz, to oznaczenie lasu iglastego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.