Witam Trafił mi się karabinek berthier 1892 z dziwnym dzynksem z prawej sttrony... Wygląda jak jakaś forma bezpiecznika. Karabinek pozbawiony sygnatur. Widoczne jedynie S 1907 z prawej strony komory nabojowej. Dziękuję za moralizatorskie teksty w stylu 8 lat..." Mam Muzeum sprawdzone przez Służby na wszelkie możliwe sposoby - ni było zastrzeżeń.... Może ktoś spotkał takie rozwiązanie?!?! pod tym ezpiecznikiem" dziurka do zatrzaskiwania. Wygląda trochę jak we włoskich wynalazkach typu breda...
Pytanie
kordelek
Trafił mi się karabinek berthier 1892 z dziwnym dzynksem z prawej sttrony... Wygląda jak jakaś forma bezpiecznika. Karabinek pozbawiony sygnatur. Widoczne jedynie S 1907 z prawej strony komory nabojowej.
Dziękuję za moralizatorskie teksty w stylu 8 lat..." Mam Muzeum sprawdzone przez Służby na wszelkie możliwe sposoby - ni było zastrzeżeń....
Może ktoś spotkał takie rozwiązanie?!?! pod tym ezpiecznikiem" dziurka do zatrzaskiwania. Wygląda trochę jak we włoskich wynalazkach typu breda...
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.