CzlowiekLasu Napisano 9 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Potrzebuję map okolic Gdańska.Między innymi okolic Żukowa Banina,Matarni,Kokoszek,Bysewa,Rębiechowa.Najlepiej stare z jakimiś oznaczeniami,ponieważ na mapach wig nie widzę żadnych ciekawych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Ja też bym poprosił,najlepiej z oznaczeniami gdzie wbić łopatę,może być z tolerancją błędu do pół metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Visek pod Gdańsk latasz na niemczyznę? Można się z Tobą zabrać? Mam takie mapy jak piszesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Bjar to są te mapy,co masz zaznaczone gdzie nadwyżki z monopolowego zakopałeś w 1997r ? Jak tak,to zara Ci napiszę kiedy będziem mieć PKS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Ta. Teraz wakacje, to jakiś ostrowiecki śmiga nad samo morze. Zgadamy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzlowiekLasu Napisano 9 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Nie że aż gdzie wbić łopatę,ale wszyscy mówią że studiowanie map to 90%sukcesu.A ja na tych mapach albo nic ciekawego nie widzę albo są bardzo nie szczegółowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzlowiekLasu Napisano 9 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Jakieś podpowiedzi na e-mail lemon959@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Jest wersja*, że Bjar z Jackiem D. mają dość dobre mapy...Na niektórych zaznaczone są nie tylko dokładne plany umocnień polowych, ale i miejsca rozbrojenia się Niemców czy skrytki, gdzie elektrycy osprzęt i wyposażenie zostawiali...Musi coś być na rzeczy, patrząc na status materialny obu pacjentów... Nie, że floty Jackowi zazdroszczę, ale niejeden by tak chciał...* taka urban legend.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Są takie papiery i nawet coś tam z Jackiem mamy z tego, ale w internecie na próżno tego szukać. Trzeba osobiście uderzać do Bundesarchiv i szukać - nam się udało, przecież wiadomo, że Niemcy uciekając robili zakopy i skrytki, a żeby nie zapomnieć to wszystko rysowali i zapisywali. Powodzenia :) Może Jacek coś doda od siebie jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Co tu dużo dodawać. Bjar wpada na weekend i idziemy kopać złoto Wrocławia przewiezione pod Gdańsk. A wiem gdzie kopać bo w końcu uwolniłem elektryka ze strychu i kupiłem mu bilen na Polskiego Busa do Berlina. Pojechał o 07::30 ale mapę zostawił Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Jakoś ostatnio inaczej mi tłumaczyłeś, skąd te papiery i ile za nie dałeś...Nie, że mam pretensje, ale nie taki był układ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Jak zdobędziesz te papiery odnośnie zakopów z archiwów Jerozolimy (wiadomo, że TAMCI dużo złota ukrywali), to się machniemy dokumentacjami, a wtedy kto pierwszy ten lepszy. A pamiętaj, że nas jest dwóch i mamy szybkie samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Zara , zara , w Himalaje sie wybieracie? Bez mnię?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 My tak. On nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Już myślałem że się dogadałeś na zwrot medalu.Uf jaka ulga. :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Misiowie... A jak sobie uszka odmrozicie?Btw- Wasz wybór... Wg mnie za ciency w uszach jesteście, żeby te tematy ruszyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Pfff.Jeszcze zobaczymy kto pierwszy te złota wynajdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Byle nie z koronek... i zębów...PS Widziałeś u Jacka ten słoik na kominku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Ta, można powiedzieć, że ostatnie chwile zawartości słoiczka, bo ostatnio taki tygielek przywiozłem do Jacka i siekacze żeśmy przetapiali w sztabki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Bjar , coś wtedy pił? Toż myśmy wtedzy sztabki na siekacze przerabiali. Te sztabki z depozytu zez złota Wałbrzycha.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 A w ząbek czesany mówił, że ten piec na ogrodzie to grill i do palenia odpadków.. Na dowód pokazywał mi stertę opon i bandaży... I jak tu człowiekowi" wierzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Czlowieksniegu (13125 / 736) 2015-06-09 19:26:43I jak tu człowiekowi" wierzyć...Rozumiem że w cudzysłowie zabrakło dalszej części nicka :DBo jeśli nie to są to zwykłe pomówienia stosowane w celu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Oj tam, nie jest ważne w jakiej formie było to przetapiane. Ważne z jakiego kruszcu.Czlowieksniegu - dogadaj się z CzlowiekiemLasu i grzebcie w archiwach. Może wtedy tego dobra też coś skapnie dla Was. Bo jak na razie to mamy z Jackiem bekę na całego z Ciebie, jak sam tak działasz nieporadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Tyle, że Ty z Jackiem D. musisz się dzielić...A ja w pojedynkę, powolutku, małą łyżeczką ale do syta- po co mam się zadławić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Dwa człowieki w archiwach? http://www.youtube.com/watch?v=lCWHfUMsh5oPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.