Skocz do zawartości

Mapy okolic Gdańska.

CzlowiekLasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Potrzebuję map okolic Gdańska.Między innymi okolic Żukowa Banina,Matarni,Kokoszek,Bysewa,Rębiechowa.Najlepiej stare z jakimiś oznaczeniami,ponieważ na mapach wig nie widzę żadnych ciekawych miejsc.
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie że aż gdzie wbić łopatę,ale wszyscy mówią że studiowanie map to 90%sukcesu.A ja na tych mapach albo nic ciekawego nie widzę albo są bardzo nie szczegółowe.
Napisano
Jest wersja*, że Bjar z Jackiem D. mają dość dobre mapy...

Na niektórych zaznaczone są nie tylko dokładne plany umocnień polowych, ale i miejsca rozbrojenia się Niemców czy skrytki, gdzie elektrycy osprzęt i wyposażenie zostawiali...

Musi coś być na rzeczy, patrząc na status materialny obu pacjentów... Nie, że floty Jackowi zazdroszczę, ale niejeden by tak chciał...

* taka urban legend..
Napisano
Są takie papiery i nawet coś tam z Jackiem mamy z tego, ale w internecie na próżno tego szukać. Trzeba osobiście uderzać do Bundesarchiv i szukać - nam się udało, przecież wiadomo, że Niemcy uciekając robili zakopy i skrytki, a żeby nie zapomnieć to wszystko rysowali i zapisywali. Powodzenia :) Może Jacek coś doda od siebie jeszcze.
Napisano
Co tu dużo dodawać. Bjar wpada na weekend i idziemy kopać złoto Wrocławia przewiezione pod Gdańsk. A wiem gdzie kopać bo w końcu uwolniłem elektryka ze strychu i kupiłem mu bilen na Polskiego Busa do Berlina. Pojechał o 07::30 ale mapę zostawił
Pozdrawiam
Napisano
Jak zdobędziesz te papiery odnośnie zakopów z archiwów Jerozolimy (wiadomo, że TAMCI dużo złota ukrywali), to się machniemy dokumentacjami, a wtedy kto pierwszy ten lepszy. A pamiętaj, że nas jest dwóch i mamy szybkie samochody.
Napisano
Ta, można powiedzieć, że ostatnie chwile zawartości słoiczka, bo ostatnio taki tygielek przywiozłem do Jacka i siekacze żeśmy przetapiali w sztabki...
Napisano
Czlowieksniegu (13125 / 736)
2015-06-09 19:26:43
I jak tu człowiekowi" wierzyć...
Rozumiem że w cudzysłowie zabrakło dalszej części nicka :D
Bo jeśli nie to są to zwykłe pomówienia stosowane w celu.
Pozdrawiam
Napisano
Oj tam, nie jest ważne w jakiej formie było to przetapiane. Ważne z jakiego kruszcu.

Czlowieksniegu - dogadaj się z CzlowiekiemLasu i grzebcie w archiwach. Może wtedy tego dobra też coś skapnie dla Was. Bo jak na razie to mamy z Jackiem bekę na całego z Ciebie, jak sam tak działasz nieporadnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie