Senemedar Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 Trafiła się dziś taka blaszka, niestety nie dla mnie ale wpadło kilka guzików tego Waltera. Proszę o pomoc w identyfikacji, te numery na dole to chyba nie współrzędne geograficzne bo taką informacje podał pewien niemiaszek.
Senemedar Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 Dzięki viator :) czyli z mojej wyspy ale trafiony na drugiej wyspie. Pozdrawiam N - Инспекция артиллерийского вооружения, Swinemьnde.Inspekcji broni artyleryjskich, Swinemnde
abcd Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Litera N oznaczałaby Art. Inspektion S-munde w przypadku blaszki Wehrmachtsbeamte Marine tu oznacza Nordsee,pod względem organizacyjnym Kriegsmarine dzieliła się na Nordsee czyli Morze Północne oraz Ostsee-Morze Bałtyckie
abcd Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Litera E oznacza Erganzungsausbildung Marineartillerie
viator01 Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 W przypadku tych nieśmiertelników ma znaczenie miejsce liter na blaszce.Na odwrocie może być jeszcze grupa krwi.
Senemedar Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 Trafiła się dziś taka blaszka, niestety nie dla mnie ale wpadło kilka guzików tego Waltera. Proszę o pomoc w identyfikacji, te numery na dole to chyba nie współrzędne geograficzne bo taką informacje podał pewien niemiaszek.
viator01 Napisano 31 Maj 2015 Napisano 31 Maj 2015 Nie współrzędne. To z Kriegsmarine. Na dole numer, rok wcielenia do służby i rodzaj służby (ogólnie)
Pytanie
Senemedar
Trafiła się dziś taka blaszka, niestety nie dla mnie ale wpadło kilka guzików tego Waltera. Proszę o pomoc w identyfikacji, te numery na dole to chyba nie współrzędne geograficzne bo taką informacje podał pewien niemiaszek.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.