Skocz do zawartości
  • 0

kieliszek mosiężny

Szaman9

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale niestety to nie kieliszek , bo są jakieś numery - P315 , 15 i coś jak 39 ( B9 ) nie wiem . czy ktoś coś podpowie ?

Napisano
długośc tej łuski-kieliszka 65 mm , średnica na górze około 47 mm , numery P315 , 15 , 39 , okopów na pewno nie było , chyba , że ktoś sobie to woził ze sobą i tam zgubił przy libacji jakiejś , he,he . a tak na serio , co to jest tak naprawdę ?
Napisano
( kieliszek " ) - niestety nie znam się na tym , nie wiem , może i działko przeciwlotnicze np . : Fliegerabwehrkanone 30 , http://www.municion.org/20mm/20x135.htm , załóżmy , że coś takiego - pytanie proste - można na ciepło zrobic coś takiego z łuski rozumiem , rozgrzac , rozszerzyc , wyprofilowac w miarę itp . ?
Napisano

i ta druga łuseczka , może z tego ujęcia ktoś , coś ? i dzięki i sorry , że tak pytam , ale mam taką dziwną naturę , nienawidzę niewiedziec , wybaczcie ( i pisałem dawno już , że nie pisze u mnie c z kreseczką ) .

Napisano
Można zrobić nawet na zimno. Popularne znalezisko w okopach i to rzeczywiście były kieliszki - często pamiątkowe z napisami.
A tak przy okazji - jesteś pewien tej szerokości (średnicy) denka?
Napisano
przepraszam po raz drugi - średnica kieliszka" u podstawy , to 26mm lub 27mm ( a nie jak wcześniej wypaliłem 38mm , gdzieś 1cm mi wtedy uciekł ) . i przede wszystkim dzięki wielkie dla was . okopów na pewno tam nie było , czyli wędrowny , chlali w stodole , stodoła była , fajna pamiątka , na pewno się z niego napiję , he,he , może mnie cofnie w tamte czasy na chwilę i pokaże , co tam wyprawiali . a co do drugiej łuseczki to myśliwska doczytałem tyle : WOLFF & C ( dalej nie wiem ) 16 WALSROD ( i dalej literka lub dwie - chyba ? ) . pozdrawiam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie