RAFMAR Napisano 8 Maj 2015 Autor Napisano 8 Maj 2015 Witam. Kilka dni temu trafiła mi się rzymska dwójka. Przedmiot wykonany z mosiądzu, wydaje mi się że jest to przypinka na klape kołnierza lecz do końca nie jestem pewien. Może któryś z Panów powie mi coś więcej.
RAFMAR Napisano 8 Maj 2015 Autor Napisano 8 Maj 2015 Jeśli tak faktycznie jest to musi ona pochodzić z okresu I w.ś. Czy jest taka możliwość?
zakrywcaa Napisano 8 Maj 2015 Napisano 8 Maj 2015 było by rosyjskie P gdyby nie daszek" z dołu. a Jest taki sam jak u góry więc raczej dwójka"
Raned Napisano 9 Maj 2015 Napisano 9 Maj 2015 Jest to najprawdopodobniej rosyjska rzymska II z okr. I wojny ale nie wykluczam też pruskiego pochodzenia, ponieważ kilka takich znalazłem w miejscu stacjonowania Prusaków.
traper6 Napisano 9 Maj 2015 Napisano 9 Maj 2015 Miejsce trafienia o niczym nie świadczy. Równie dobrze mogli ruskich jeńców oficerów zdegradować". Albo się sami zdegradowali" co by się ie pchać na afisz".Pozdrawiam.
RAFMAR Napisano 9 Maj 2015 Autor Napisano 9 Maj 2015 Dziękuje za pomoc. Również byłem zdania że jest to rosyjskie, ale mie do końca byłem pewien.
Pytanie
RAFMAR
Witam. Kilka dni temu trafiła mi się rzymska dwójka. Przedmiot wykonany z mosiądzu, wydaje mi się że jest to przypinka na klape kołnierza lecz do końca nie jestem pewien. Może któryś z Panów powie mi coś więcej.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.