Skocz do zawartości
  • 0

Szable sztuk 5

AdrianC

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
lipne kopie polskich szabli wz 17,21 jakaś cepeliowa karabela, jedynie kordelas wygląda jako tako, daj lepsze foty
Napisano
Szabla nr.5 Jest to szabla polskiej kawalerii wzór chyba 1917r co do roku nie jestem pewien ale może ktoś mnie poprawi.Co do orginalności to nie wiem nie chce się wypowiadać bo by trzeba było zobaczyć na żywo i też nie koniecznie coś stwierdzić. Jest bardzo dużo falsyfikatów a taka szabla jak jest orginalna jest przekazywana z pokolenia na pokolenie.
Napisano
takie powinny być bicia na szabli tu jest link do strony:
Więc szabla nr.5 tak jak kolega Kriczer wspomniał jest kopią i to bardzo słabą : http://mnki.pl/pl/zbiory/bron/wybrane_obiekty/693.html
Napisano
Kolego Daro było więcej producentów szabli wz.17 co najmniej trzech,każdy miał swój znak fabryczny wybijany na głowni,więc nie tylko ten-czyli Arma"-który pokazałeś.
Napisano
Korabkow to tylko przykład nie jestem tak do końca znawcą szabli i sam do końca nie jestem pewien bić co to nr.5
Więc przepraszam jak kogoś tym uraziłem.Jak było trzech to dajcie Panu zdjęcia dwóch pozostałych i będzie miał chłopak pewność że to kopia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie