bronexxx Napisano 22 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2015 witamczy to jest pieczątka?średnica około 2,5 cm.znaleziono dolny śląsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Kwiecień 2015 Share Napisano 22 Kwiecień 2015 Bronek- a widzisz, w przeciwieństwie do nas, że tam jest coś napisane...Przepisz, a wszystko (?) będziemy wiedzieć...Zwłaszcza, że obiekt jest charakterystyczny, ale już odręczna dedykacja" nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronexxx Napisano 22 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2015 mogę się doczytać:bruno hildebrandllipzignic więcej nie jest czytelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronexxx Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2015 na początku myślałem że to duży kapsel bo z drugiej strony są ząbki jak na kapslach. ale na kapsel jest to za duże. tak więc myślę że może być to pieczęć lub coś w tym rodzaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Jeżeli napisy na tym kapslu są tak jak widać na zdjęciu to nie może być pieczęć, na pieczęci napisy są w lustrzanym odbiciu, no chyba że zdjęcie jest odwrócone". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Jak duże? Może to być np. kapsel na szpunt beczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 bjar_1 (24138 / 749) 2015-04-23 09:19:36napisano => 2,5 cm :)Ta budowla, to pomnik bitwy narodów pod Lipskiem postawiony 100 lat po niejhttp://historykon.pl/bitwa-narodow-lipsk-1813/nie wiem, czy nadawałoby się na szpunt :)Jakaś plakietka pamiątkowa z grawerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 No na szpunt za małe, ale kapsel na korkowy korek - czemu nie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Mogłoby być :)Może jakaś pamiątka. Kluczowe wydają się napisy i to te wokół, ale trzeba byłoby znacznie lepsze zdjęcia, żeby je odczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronexxx Napisano 23 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2015 zgadza się - na tym czymś jest pomnik bitwy narodów pod lipskiem. tylko dlaczego jest napis bruno hildebrandl.jeśli podacie do siebie maila mogę wysłać lepsze zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 23 Kwiecień 2015 Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wrzuć zdjęcie na O. Więcej osób zobaczy. Ten Bruno mógł być producentem tego, do czego jest ten kapsel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.