kribmw Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 Witam trafiłem pochwę widoczną na foto lecz jest mniejsza od tradycyjnej k98 mauser moje pytanie do znawców tematu od jakiego bagnetu czy też kordzika może być?Dla porównania tradycyjna k98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 Tył pochwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Tradycyjna k98 to pochwa bagnetu S 84/98?Jeśli tak, to ta mniejsza może być z bagnetu paradnego KS98. Były różne rozmiary, także o długości ostrza około 20 cm.Pomogłoby, gdybyś podał dokładne wymiary - długość i szerokość wejścia". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kribmw Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 Szerokość wejścia dł25mm szer 7mm.Nie wiem czy dławik zkorodował czy faktycznie tak to wyglądało w oryginale.Śruba mocująca dławik znajduje się przy haku do mocowania żabki inaczej niż w S84/98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 To może być właśnie do jakiegoś paradnego w typie KS, być może też KS strażacki. Istnieje jeszcze prawdopodobieństwo, że to metalowa skrócona pochwa do ości".Zobacz stronę http://www.old-smithy.info/country%20sheets/germany.htmPochwy bagnetów KS mają właśnie śrubę przy haku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kribmw
Witam trafiłem pochwę widoczną na foto lecz jest mniejsza od tradycyjnej k98 mauser moje pytanie do znawców tematu od jakiego bagnetu czy też kordzika może być?Dla porównania tradycyjna k98.
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.