MarekDys Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Sorki ze to napisze , moze nie wysylaj w takiej formie, bo TYLKO straszysz i wyczuwa sie mlodosc autora " Przemysl to co napisales, moze podejdz do radcy prawnego ( sa najtansi ) o Ci napisze zgodnie z prawnym jezykiem.
Hansdekawka Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Też zostałem okradziony przez amerykanów i PayPal.Moim zdaniem Twoja sprawa jest beznadziejna. To czy dostaniesz swoje pieniądze zależy w głównej mierze od uczciwości kupujących.Jeśli oni dobrowolnie nie wpłacą Ci pieniędzy ponownie, to możesz się pocałować.w Pierwszym moim przypadku zapłaciłem amerykaninowi western unionem, nie wysłał paczki i mogłem mu naskoczyć.Najpierw kupiłem od niego tylny cylinder do motocykla Indian Sport Scout od osobnika ibechief " z miejscowości Eureka w Californi. Zapłaciłem western unionem, bo nie miałem wtedy innej możliwości a przelew z polskiego banku kosztował majątek. Paczkę wysłał, cylinder doszedł. Potem kupiłem od niego głowice do tego samego motocykla, zapłaciłem, paczki nie ma do dziś, w międzyczasie minął termin na negatywa na maile nie odpowiada, paczki nie ma od 27 stycznia 2005 do dziś .Parę lat później kupiłem dla kolegi, który nie miał konta na eBay`u i PayPal`u, tylne zawieszenie pneumatyczne do motocykla Harley Davidson. Zapłaciliśmy PayPal`em.Sprzedającym był jcmoran" czyli John C MoranEverett, WA 98203 United States. Nie wysłał paczki twierdząc,usilnie, że wysłał. Nie wiem jak , ale jakoś ściemnił PayPal`a.Zgłosiliśmy sprawę na policję, stwierdzili, że nic nie mogą zrobić. Na nasze wyraźne żądanie przyjęli zgłoszenie, wysłaliśmy Polskie policyjne kwity na policję w miejscu zamieszkania oszusta i nic się nie stało. Po jakimś czasie odezwał się mailem prywatnie użytkownik eBay`a ponoć policjant z tej miejscowości chcący ponoć pomóc ,ale też z tego nic nie wyszło.Dwa dni po upłynięciu 3 miesięcy od zakończenia aukcji sprzedający wystawił to zawieszenie ponownie, kupił je francuz. Kontaktowaliśmy się z żabojadem przedstawiając sprawę. Żabojad odpisał,że ma to w głębokim poważaniu a on fanty otrzymał.Za pierwszym razem popłynąłem na jakieś 76 ziela + wysyłka, za drugim razem koleś popłynął 860 dolców + wysyłka.Teraz już nie dam się oszukać!!!
fuks_ag Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 słyszałem o sporach na ebay pod tytułem wysyłam towar koles wpłaca pieniądze i za chwilę składa protest. pieniądze do nas są blokowane, koles dostaje towar a my nie dostajemy kasy. czy o to chodzi??
fuks_ag Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 jak pamiętam ochrona miało być poczekanie z wysyłką az payapl przeleje kasę na nasze prywatne konto i potem się wysyłało
Czlowieksniegu Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Oj tam, oj...T. trafił na oszustów, którzy wykorzystali prosty myk z regulaminu PP:Jednym z podstawowych warunków zakwalifikowania się do Ochrony sprzedających jest posiadanie numeru monitorowania przesyłek, potwierdzającego dostarczenie przedmiotu do kupującego. Dowód nadania nie wystarczy, ponieważ potwierdza jedynie wysyłkę, a nie doręczenie towaru."A dodatkowo T. miał pecha i Mu się terminy rozjechały:Podstawowe warunki ochrony sprzedających: Ochroną sprzedających objęte są przedmioty materialne, nadające się do wysłania pocztą. W przypadku już sprzedanego przedmiotu upewnij się, że kwalifikuje się on do objęcia ochroną sprzedających. Możesz to sprawdzić na stronie szczegółów transakcji. W tym celu zaloguj się do konta PayPal i kliknij łącze Historia. Znajdź transakcję i kliknij widoczne obok niej łącze Szczegóły. Zachowaj potwierdzenie dostawy z internetowego systemu monitorowania przesyłek (na wypadek zgłoszenia o nieotrzymaniu przedmiotu) lub dowód wysyłki (na wypadek zgłoszenia o nieautoryzowaniu płatności). Towary wysyłaj na adres kupującego podany na stronie Szczegóły transakcji. Dokonaj wysyłki w ciągu 7 dni od daty otrzymania zapłaty. Akceptuj płatności tylko w wysokości pełnej wymaganej kwoty i dokonane za pomocą pojedynczego konta PayPal. W trakcie rozstrzygania sporów odpowiadaj na wszystkie pytania z serwisu PayPal we wskazanym czasie, ponieważ sprawy są przez nas rozpatrywane w określonych ramach czasowych."Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:23 31-03-2015
bart2804 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 WitamMiałem podobną sytuację tylko, że za trochę mniejszą kasę, bo 3000zł. Koleś sprzedał mi telefon, iphone. W aukcji napisał, że telefon jest w pełni sprawny. Pieniądze dostał PayPal-em, ale nie mógł ich od razu wypłacić, gdyż dopiero po upływie 21 dni są one dostępne na jego koncie. Gdy telefon trafił do mnie okazało się, że jest zablokowany kontem e-mail, inaczej mówiąc telefon jest tylko ciężarkiem do papieru. Poczytałem trochę i się dowiedziałem, że w takiej sytuacji należy utrzymywać kontakt ze sprzedawcą, aby dogadać się z nim i dopiero gdy ten się nie zgodzi założyć mu sprawę. Chodzi o to że gdy założy się mu tą sprawę tzw. spór" PayPal ma wgląd do naszych wiadomości i dzięki temu ma dowody na to kogo jest wina. Więc zacząłem z nim mailować, aby odblokował mi ten telefon(choć już wiedziałem, że to jest oszustwo)ten zaczął kręcić, że to telefon kolegi i kolega się boi bo ma tam swoje dane, więc zaproponowałem zwrot towaru w zamian za zwrot moich pieniędzy, nie zgodził się. Nie pozostało mi nic innego jak założyć spór". PayPal zablokował mu pieniądze, które po 2 tygodniach dostałem z powrotem na mojego PayPal-a. Towar mogłem wysłać albo i nie. PayPal ma to w głęboko w d.. Tak samo było w przypadku autora postu. Kupujący założyli Ci spór" pewnie do Ciebie pisali, lecz Ty nie odpisywałeś z racji pobytu w szpitalu i wygrali swoje sprawy. A towar zatrzymali. I tak jak napisał @Hansdekawka To czy dostaniesz swoje pieniądze zależy w głównej mierze od uczciwości kupujących. Jeśli oni dobrowolnie nie wpłacą Ci pieniędzy ponownie, to możesz się pocałować." Moja sprawa zakończyła się pozytywnie, ale tutaj powinieneś dzwonić bezpośrednio do PayPal-a, bo mail czasem jest wysyłany automatycznie przez system. bart
bart2804 Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 Panowie co jest z tym forum, że nie widać dodanych postów?
woytas Napisano 31 Marzec 2015 Napisano 31 Marzec 2015 U nas to komornik przynajmniej sąsiadowi traktor zajął.
Hansdekawka Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 Janek, poczytaj:http://biznes.interia.pl/firma/news/sprzedajesz-w-sieci-uwazaj-mozesz-stracic-pieniadze,2117052,1852
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.