bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 Krzyż kolegi, zdjęc więcej nie mam na chwilę obecną. Kształt i wymiary EKII z tym, że wraz z ramką jeden odlew mosiężny. Jakaś fantazyjna twórczość odpustowa czy faktycznie odznaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 Mówisz o tym?http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677533#1131927Zupełnie co innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erih Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Skoro wieszany to może element jakiegoś sztandaru pamiątkowego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczurek_1979 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 a nie bedzie to pamiatkowy krzyz za xx lat sluzby?? Ja znalazlem podobny i po wzorze koledzy odkrywcy pomogli ustalic ze za 25 lat sluzby w wojsku pruskim... nie moge teraz tego znalezc ale na pewno jest w ktoryms z moich watkow...sorki za brak polskich znakow... klawiatura mi sie zbuntowala ;) widocznie odsluzyla juz swoje ;)jescze raz przepraszam ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 Krzyż kolegi, zdjęc więcej nie mam na chwilę obecną. Kształt i wymiary EKII z tym, że wraz z ramką jeden odlew mosiężny. Jakaś fantazyjna twórczość odpustowa czy faktycznie odznaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassista Posted March 20, 2015 Author Share Posted March 20, 2015 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
remington Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Widziałem podobnie reprodukcje" innych odznaczeń, oczywiście z epoki. Wstępnie były one interpretowane jako odznaczenia tzw. trumienne, że niby oryginały nie trafiały do gleby z nieboszczykiem, tylko takie zastępcze. Nie wiem ile w tym potwierdzonych faktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erih Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Osobiście zastanawiałbym się nad jakimś pomnikiem, tablicą pamiątkową odnoszącą się do poległych w PWS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bassista
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.