bassista Napisano 20 Marzec 2015 Autor Napisano 20 Marzec 2015 Krzyż kolegi, zdjęc więcej nie mam na chwilę obecną. Kształt i wymiary EKII z tym, że wraz z ramką jeden odlew mosiężny. Jakaś fantazyjna twórczość odpustowa czy faktycznie odznaczenie?
bassista Napisano 29 Marzec 2015 Autor Napisano 29 Marzec 2015 Mówisz o tym?http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=677533#1131927Zupełnie co innego
Erih Napisano 29 Marzec 2015 Napisano 29 Marzec 2015 Skoro wieszany to może element jakiegoś sztandaru pamiątkowego ?
szczurek_1979 Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 a nie bedzie to pamiatkowy krzyz za xx lat sluzby?? Ja znalazlem podobny i po wzorze koledzy odkrywcy pomogli ustalic ze za 25 lat sluzby w wojsku pruskim... nie moge teraz tego znalezc ale na pewno jest w ktoryms z moich watkow...sorki za brak polskich znakow... klawiatura mi sie zbuntowala ;) widocznie odsluzyla juz swoje ;)jescze raz przepraszam ;)
bassista Napisano 20 Marzec 2015 Autor Napisano 20 Marzec 2015 Krzyż kolegi, zdjęc więcej nie mam na chwilę obecną. Kształt i wymiary EKII z tym, że wraz z ramką jeden odlew mosiężny. Jakaś fantazyjna twórczość odpustowa czy faktycznie odznaczenie?
remington Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Widziałem podobnie reprodukcje" innych odznaczeń, oczywiście z epoki. Wstępnie były one interpretowane jako odznaczenia tzw. trumienne, że niby oryginały nie trafiały do gleby z nieboszczykiem, tylko takie zastępcze. Nie wiem ile w tym potwierdzonych faktów.
Erih Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 Osobiście zastanawiałbym się nad jakimś pomnikiem, tablicą pamiątkową odnoszącą się do poległych w PWS.
Pytanie
bassista
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.