Skocz do zawartości

Rosnące ceny wykrywek

nunek72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja jestem takim iedzielnym amatorem płytkich dołków". Po pierwsze to jedyny wolny dzień,a po drugie górnictwo nigdy mnie nie interesowało:) Z autopsji wiem że większość amatorów głębokich dołów,jak już dokopie się do tego upragnionego zardzewiałego wiadra i z jęzorem na wierzchu wyłazi z metrowego dołu to raczej nie myśli o jego zasypaniu. Tak więc pozdrawiam wszystkich iedzielnych amatorów płytkich dołków".
Napisano
Ja też jestem amatorem niedzielnych płytkich dołków ale zawsze je za soba zasypuję, jednak widzę - jestem na forum stosunkowo od niedawna- że na porządku dziennym jest tu szydzenie z amatorów, nabijanie się z nich i komentowanie ich niewiedzy. Szkoda bo każdy kiedyś zaczynał i nie każdy jest magistrem historii. Pozdrawiam jeszcze raz amatorów płytkich dołków- tych co przed tym niedzielnym wyjściem siedzą w archiwum parę dni i do niego się przygotowują aby wyjściem w teren odkryć coś nowego.
  • 3 months later...
Napisano
Wiosną 2014 garrett ace 150 kosztował 579 złotych obecnie dolar nie staniał a jednak wykrywacze tak. http://sklep1479671.home.pl/pl/p/Fisher-F75-LTD-w-zestawie-dodatkowa-cewka-5/89
Inne również niektórych chyba wyprzedaż.
http://sklep1479671.home.pl/pl/p/Whites-Coinmaster-Pro/120
Dziwi tylko duży wzrost cen części do minelab np.dwa lata temu górna żerdź do explorera kosztowała 100 zł.teraz 280 zł.podłokietnik 100 zł obecnie 200 zł.A zimą bieżącego roku podłokietnik x-terra to 75 zł.obecnie 100 złotych.
Napisano
Dokładnie. Ja rok temu na forum Igora narzekałem na cenę snajperki w wiadomym sklepie (539zł). Obecnie 699 zł, wydaje mi się, że jeszcze niedawno kosztowała około 800, więc trochę spadło. Nie mniej to i tak spora różnica i cena.
Napisano
Może po prostu trzeba tak pracować, żeby więcej zarabiać?
W Polsce życie jest bardzo tanie (od żarcia poprzez mieszkanie po podatki), to i płace są niskie. Dopóki sięgamy po towary w 100% krajowe, nie ma problemu. Kiedy sięgamy po towary z droższych" krajów, lub zawierające komponenty z takich krajów, wówczas robi się niemiło. Ale czyja to wina, że Polacy produkują głównie kartofle, pszenicę i jabłka? Trzeba rozwijać zapóźnioną rolnicza gospodarkę. To jest zadanie dla obywateli. To naród wytwarza dobra, państwo to jedynie ramy organizacyjne. Dopóki innowacyjność obywateli" będzie się sprowadzała do robinia tego samego co inni wokół, pozostaniemy technologicznym grajdołem z tanim żarciem i średnią wieku auta 15 lat.
Napisano
Zapominasz o 50 latach ucisku i wyzysku. mam swoje lata i pamiętam jak produkowane szafy rozdzielcze w Huta Pokój" dostawały tabliczki znamionowe diełano w ZSRR" Wiec nasza sytuacja dziś jest i tak bajeczna - jeszcze w roku 89 nawet nie śniłem że będzie jak jest więc nie ma na co narzekać - kto chce to i tak sprzęt kupi ;)
Napisano
Witam!

Na ebay można kupić w normalnej cenie i wychodzi o wiele taniej pomimo wysokiego kursu walut .
Opowieści o podniesieniu cen przez Garrett można w włożyć między bajki z mchu i paproći . To jest zmowa cenowa dystrybutorów w Polsce i nic więcej .
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie